Σύσκεψη στην Επαρχιακή Διοίκηση για βελτιωτικά οδικά έργα στην Επαρχία Πάφου

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου στην παρουσία των κοινοταρχών Κελοκεδάρων, Σαλαμιούς, Γαλαταριάς και των Τμημάτων Υδάτων, Περιβάλλοντος και της Υπηρεσίας Θήρας με αντικείμενο την βελτίωση του δρόμου από το γεφύρι του Ζυριπιλί στην Νατά μέχρι το Μοναστήρι της Παναγίας του Σίντι, σύμφωνα με την Έπαρχο Πάφου Μαίρη Λάμπρου.

Σε δηλώσεις της στο ΚΥΠΕ η Έπαρχος Πάφου ανέφερε πως υπάρχει ένας υφιστάμενος ανεπίσημος χωμάτινος δρόμος έξι χιλιομέτρων και οι εμπλεκόμενες κοινοτικές αρχές ζητούν όπως επισημοποιηθεί και βελτιωθεί.

Η κ. Λάμπρου ανέφερε πως το αίτημα χρονολογείται αφού άρχισε να υποβάλλεται πριν μια δεκαετία με δώδεκα χρόνια, προσθέτοντας πως ο δρόμος αυτός χρησιμοποιείται από γεωργούς της περιοχής . Όπως ανέφερε η Έπαρχος Πάφου το Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων, το Τμήμα Περιβάλλοντος και η Υπηρεσία Θήρας έχουν κάποιες επιφυλάξεις λόγω του ότι η περιοχή είναι Νατούρα, ενώ σημείωσαν πως θα πρέπει να προηγηθεί μια υδραυλική και υδρολογική μελέτη με στόχο να διαφανεί τι αντιδιαβρωτικά μέτρα χρειάζονται στον ποταμό Ξερού.

Είναι γνωστό είπε ότι υπήρχαν πλημμυρικές ροές τον περασμένο χειμώνα και μέρος του δρόμου είχε επηρεαστεί από τις έντονες βροχοπτώσεις.

Σύμφωνα με την κ. Λάμπρου πριν την εκτέλεση οποιονδήποτε εργασιών θα πρέπει να ληφθεί υπόψη η οριοθέτηση του ποταμού και αντιδιαβρωτικά μέτρα.

Ακολούθως είπε πως το Τμήμα Υδάτων θα ζητήσει προσφορές για μελέτη μέχρι τον προσεχή Σεπτέμβριο .

Στο μεταξύ η Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου θα ξεκινήσει το γεφύρι στο ποταμό του Ζυριπιλλή – Νατά- Κελοκέδαρα , ένα έργο κόστους 500 χιλ. ευρώ ενώ σύμφωνα με την κ. Λάμπρου πρόκειται για την 2η κατά σειρά γέφυρα που κατασκευάζει η Επαρχιακή Διοίκηση μετά το γεφύρι των Χολετριών με στόχο την διασύνδεση παραποτάμιων κοινοτήτων.

Πηγή: ΚΥΠΕ