Θ. Τσιόλας: “Δεν θα συμβιβαστούμε με το απεχθές στάτους κβο της κατοχής”

Η Κυπριακή Δημοκρατία δεν θα συμβιβαστεί «με το απεχθές στάτους κβο της κατοχής και της μοιρασμένης πατρίδας, ούτε με την παθητική ροή του χρόνου που το εδραιώνει» διαβεβαίωσε εκ μέρους της κυβέρνησης ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου ο οποίος εκπροσώπησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στο ετήσιο μνημόσυνο για τους πεσόντες κατά το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή του 1974, στη Θεσσαλονίκη.

«Τη διχοτόμηση θα την αντιπαλέψουμε, γιατί μόνο νέα δεινά θα φέρει στην πατρίδα μας» είπε ο κ. Τσιόλας, σύμφωνα με ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών.

Πρόσθεσε ότι «έχουμε χρέος να χαλυβδώσουμε την πίστη στο δίκαιο του αγώνα μας και να γαλουχήσουμε τα παιδιά μας με τις αιώνιες αξίες και τα ιδανικά της φυλής μας, να διαφυλάξουμε την ιστορική μας ταυτότητα, την ελληνική μας παιδεία και την ελληνική μας γλώσσα, την ορθόδοξη μας πίστη, τις παραδόσεις και τον πολιτισμό μας».

Όπως είπε ο Γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου, «στόχος της πολιτικής της Κυβέρνησης και όλων των ενεργειών μας είναι η δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών που θα διασφαλίζουν την ειρηνική απελευθέρωση της γης μας από τα στρατεύματα κατοχής, και την επανένωση του νησιού μας ενώ ο αγώνας που διεξήγαγαν οι ηρωικοί πεσόντες στο πραξικόπημα και την εισβολή δεν επιτρέπει ούτε τον εφησυχασμό, ούτε το ξεπούλημα της γης μας».

Σημείωσε ότι «χρέος όλων των Ελλήνων, από τη Μακεδονία μέχρι και την Κύπρο, είναι η αποτροπή καταστάσεων όπως αυτές που οδήγησαν στην τραγωδία και η διατράνωση της απόφασης πως ο Ελληνισμός, παρά τα προβλήματα και τις αδυναμίες του, ξέρει να υπερασπίζεται τα δίκαιά του με εγρήγορση και αποφασιστικότητα».

«Το μνημόσυνο των πεσόντων στην τραγωδία του 1974 ας είναι παράδειγμα για αποφυγή λαθών, πηγή δύναμης και εφαλτήριο διεκδίκησης της εθνικής μας αξιοπρέπειας», είπε κλείνοντας την ομιλία του ο Θεοδόσης Τσιόλας.

ΚΥΠΕ