Το οικονομικό πρωτόκολλο με Τουρκία συζήτησε το «υπουργικό» στα κατεχόμενα

Το οικονομικό πρωτόκολλο που θα υπογραφεί με την Τουρκία συζήτησε σήμερα το «υπουργικό συμβούλιο» με τον «υπουργό δημοσιονομικών», Ολγκούν Αμτζιάογλου να ενημερώνει σχετικά με τις συνομιλίες που έχουν μέχρι τώρα.

Το συγκεκριμένο οικονομικό πρωτόκολλο εκκρεμεί από πέρυσι και ήταν το κύριο θέμα στην συνάντηση που είχαν στην Κωνσταντινούπολη με τον Τούρκο Πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν αμέσως μετά την ψήφο εμπιστοσύνης της «κυβέρνησης» ΚΕΕ – ΚΛ.

Ο «αναπληρωτής πρωθυπουργός» και «υπουργός εξωτερικών», Κουντρέτ Οζερσάι σε γραπτή δήλωση ανέφερε ότι αξιολόγησαν επίσης τις «νομικές» εκκρεμότητες και τις προτεραιότητες για κάθε «υπουργείο», ενώ ο ίδιος τους ενημέρωσε χθες για το τι προηγήθηκε της ανταλλαγής των καταζητούμενων για φόνους.

Το οικονομικό πρωτόκολλο είναι η συμφωνία για τη ροή ρευστού χρήματος από την Τουρκία ή επιδότησης συγκεκριμένων προγραμμάτων. Ο «πρωθυπουργός» Τατάρ είχε ανακοινώσει προ ημερών ότι αναμένεται σύντομα η ροή πέραν του ενός δισεκατομμυρίου ΤΛ, τα μισά υπό μορφή δανεισμού. Πριν τον σχηματισμό της νέας «κυβέρνησης» είχαν διατυπωθεί αμφιβολίες κατά πόσον, χωρίς την οικονομική στήριξη της Τουρκίας, μπορεί να καταβληθούν τέλος Ιουνίου οι δαπάνες για το «κρατικό μισθολόγιο».

Πηγή: ΚΥΠΕ