Το τουριστικό προϊόν της στην Κρασνοντάρ της Ρωσίας παρουσίασε η Αγία Νάπα

Το τουριστικό της προϊόν στην πόλη Κρασνοντάρ της Ρωσίας παρουσίασε πρόσφατα η Αγία Νάπα.

Σε δελτίο Τύπου του Δήμου αναφέρεται ότι «η εκδήλωση – παρουσίαση του τουριστικού προϊόντος της Αγίας Νάπας στην πόλη Κρασνοντάρ Ρωσίας, συνδιοργανώθηκε από τον Δήμο, την ΕΤΑΠ Αμμοχώστου και το προξενείο της Κύπρου στη Ρωσία».

Στην εκδήλωση παρέστησαν «ο Δήμαρχος της πόλης Κρασνοντάρ Εβγκένι Περβισόφ, ο Διευθυντής του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Κρασνοντάρ Μπορίς Σταροσέλσκι, η Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών Ιρίνα Κιρέεβα, ο Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης Νταγκεστάν Μαγκομέντ Νουρουντίνοφ, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Ευρωπαϊκών Επιχειρήσεων Κρασνοντάρ Όλεγκ Ζιαρκόφ, ο Αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελλήνων της Ρωσίας Αφλατόν Σολάχοφ, οι Πρόεδροι των Ελληνικών Κοινοτήτων Κρασνοντάρ, Ροστόφ-ον-Ντον, Γκελεντζίκ, Κριμσκ, Μπελορέτσενσκ, Σέβερσκαγια, η Διευθύντρια Θεάτρου Δράματος Κρασνοντάρ Μαρία Μπογκάτκο, ο Πρόεδρος Τμήματος Ρωμανικών και Γερμανικών Γλωσσών Πανεπιστημίου Κουμπάν Ιγκόρ Χαμάν, ο Αντιπρόσωπος εταιρείας Ural Airlines στο Κρασνοντάρ Ντενίς Μπαλασιόφ, ο Πρόξενος της Κύπρου Ηλίας Μαυροκέφαλος, εκπρόσωποι του Υφυπουργείου Τουρισμού της Κύπρου στη Μόσχα και πέραν των 150 πρακτόρων μεγάλων τουριστικών ρωσικών εταιρειών».

Ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας σε χαιρετισμό του αναφέρθηκε «στην εύρωστη οικονομική κατάσταση του Δήμου, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο γεγονός ότι είναι ο 5ος Δήμος της Κύπρου με τον υψηλότερο προϋπολογισμό, με τις περισσότερες τουριστικές κλίνες (40,000) και με το 30% των διανυκτερεύσεων παγκύπρια. Αναφέρθηκε ακόμα στη στρατηγική για την ολοκληρωμένη εμπειρία του επισκέπτη και τους στόχους που έχει θέσει ο Δήμος μέχρι το 2030, που δεν είναι άλλοι από την ευρωπαϊκή πρωτιά στον τομέα του τουρισμού και να καταστεί η Αγία Νάπα ο καλύτερος τουριστικός προορισμός της Μεσογείου».

Ο κ. Καρούσος ενημέρωσε τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση «για το μεγάλο έργο που εκτελείται αυτή τη στιγμή στην Αγία Νάπα που δεν άλλο από την μαρίνα, η οποία θεωρείται η καλύτερη της Μεσογείου. Εκανε επίσης αναφορά στα έργα και σημεία αναφοράς που θα γίνουν στο άμεσο μέλλον όπως είναι το Αμφιθέατρο, το Υποβρύχιο Μουσείο, το Πολυθεματικό Πάρκο και η δημιουργία θεματικών παραλιών με απώτερο στόχο την προσέλκυση ναυτιλιακού και πολιτιστικού τουρισμού καθώς και στα έργα που έχουν ήδη υλοποιηθεί μεταξύ των οποίων το Πάρκο Γλυπτικής και η ανάπλαση του παραλιακού μετώπου».

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου «ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας αναφέρθηκε στη σημασία που δίνει ο Δήμος στη διπλωματία των πόλεων και στην έντονη δραστηριότητα που ανέπτυξε τα τελευταία χρόνια μέσω των αδελφοποιήσεων με πόλεις από όλο τον κόσμο. Τόνισε επίσης το γεγονός ότι η ανταλλαγή γνώσεων και εμπειριών συμβάλλουν τα μέγιστα στην περεταίρω ανάπτυξη των πόλεων και στην καλυτέρευση της ποιότητας ζωής των κατοίκων».

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με καλλιτεχνικό πρόγραμμα που παρουσίασε ο Χορευτικός Ομιλος του Δήμου Αγίας Νάπας, ενώ οι παρευρισκόμενοι κεράστηκαν κυπριακά εδέσματα και κρασί.

Πηγή: ΚΥΠΕ