Βρετανία: Θρίλερ με τους θανάτους βρεφών σε μονάδα νεογνών

Μία νοσηλεύτρια συνελήφθη ξανά ως ύποπτη για τον φόνο οκτώ μωρών, στη μονάδα νεογνών του νοσοκομείου στο οποίο εργαζόταν, στη Βρετανία.

Η 29χρονη Lucy Letby είχε αρχικά συλληφθεί τον περασμένο Ιούλιο, με την υποψία του φόνου οκτώ μωρών και την απόπειρα ανθρωποκτονίας έξι ακόμα στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας για τους θανάτους βρεφών στο νοσοκομείο The Countess of Chester Hospital μεταξύ 2015 και 2016.

Σήμερα συνελήφθη και πάλι, όπως γράφει η Daily Mail, για την απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος ακόμα τριών μωρών, ανεβάζοντας συνολικά τον αριθμό των μωρών που φέρεται να αποπειράθηκε να σκοτώσει σε 17.

Σύμφωνα με την Αστυνομία του Cheshire, η 29χρονη κρατείται, ενώ συνελήφθη εκ νέου λόγω νέων στοιχείων που συνέλεξαν οι αρχές για τη φρικιαστική υπόθεση.

Η αρχική έρευνα ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια, τον Μάιο του 2017, και στο επίκεντρο βρίσκονταν οι θάνατοι 15 μωρών μεταξύ Ιουνίου 2015 και Ιουνίου 2016. Έκτοτε το πεδίο της έρευνας διευρύνθηκε και η αστυνομία πλέον ψάχνει στοιχεία για τους θανάτους 17 μωρών και τα «ατυχήματα» ακόμα 16 μωρών, μεταξύ Μαρτίου 2015 και Ιουλίου 2016.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, οι αρχές προσπαθούν να εξακριβώσουν τι προκάλεσε τους θανάτους και τα ατυχήματα των μωρών. Οι γονείς των μωρών ενημερώνονται τακτικά για την πορεία της έρευνας και τους παρέχεται εξειδικευμένη υποστήριξη, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα.

«Είναι μια πολύ δύσκολη στιγμή για όλες τις οικογένειες που εμπλέκονται και είναι σημαντικό να θυμόμαστε πως στο επίκεντρο βρίσκονται αυτές οι οικογένειες που αναζητούν απαντήσεις για το τι συνέβη στα παιδιά τους» τόνισε εκπρόσωπος της Αστυνομίας. Η Letby αφέθηκε ελεύθερη με εγγύηση τον περασμένο Ιούλιο.

Πηγή: protothema