ΥΠΑΜ: Ουσιαστικό μέτρο για πάταξη φυγοστρατίας ο τροποποιητικός νόμος που ψηφίστηκε από Βουλή

Ως ένα από τα ουσιαστικά μέτρα για πάταξη της φυγοστρατίας χαρακτηρίζει το Υπουργείο Άμυνας την ψήφιση του τροποποιητικού νόμου για μη έκδοση δελτίου υγείας σε αθλητές που απολύθηκαν προσωρινά λόγω νοσήματος που σχετίζεται με ψυχική υγεία.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το Υπουργείο Άμυνας, σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού, καθώς και με τη Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας προώθησε τροποποιητικό Νομοσχέδιο σύμφωνα με το οποίο δεν δύναται να εκδίδεται δελτίο υγείας αθλητή σε στρατεύσιμους κατηγορίας Ι5 που κατέχουν προσωρινό απολυτήριο, αφού κρίθηκαν ως ακατάλληλοι για στράτευση ή τους χορηγήθηκε αναβολή εκπλήρωσης στρατιωτικής υπηρεσίας, λόγω νοσήματος/ πάθησης που σχετίζονται με τη ψυχική τους υγεία.

Το εν λόγω Νομοσχέδιο ψηφίστηκε την Παρασκευή από την ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων και «αποτελεί ένα από τα ουσιαστικά μέτρα που προωθεί το Υπουργείο Άμυνας για την πάταξη της φυγοστρατίας» αναφέρεται.

Προστίθεται ότι την ίδια στιγμή, το Υπουργείο Άμυνας προωθεί πακέτο διευκολύνσεων προς τους στρατεύσιμους, σε συνεργασία με τον ΚΟΑ, το ΓΕΕΦ και τις αρμόδιες Ομοσπονδίες, με τρόπο ώστε να μην στερηθεί κανένας στρατεύσιμος αθλητής την προοπτική ανέλιξής του.

«Το Υπουργείο Άμυνας στηρίζει και σέβεται τον κόπο και μόχθο των αθλητών και βρίσκεται πλέον στο πλευρό τους έμπρακτα, έτσι ώστε από τη μία να υπηρετήσουν την πατρίδα μας και από την άλλη να μην στερούνται της ευκαιρίας για ανάδειξη των ταλέντων τους» καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ