Α. Νεοφύτου: Αυτό που χρειαζόμαστε είναι μια συνολική λύση του Κυπριακού

Αυτό που χρειαζόμαστε όλοι σήμερα είναι μια συνολική λύση του Κυπριακού προβλήματος και η πρόταση που έχει υποβληθεί από τον κ. Ακιντζί αποπροσανατολίζει από αυτό τον εθνικό στόχο, είπε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, σε δηλώσεις του μετά το τέλος της πολύωρης συνεδρίας του Συμβουλίου Αρχηγών.

Σε ερώτηση αν καλύπτεται από το κοινό ανακοινωθέν, ο κ. Νεοφύτου είπε ότι «βεβαίως και καλυπτόμαστε, γιατί αυτό που χρειαζόμαστε όλοι σήμερα είναι μια συνολική λύση του Κυπριακού προβλήματος και η πρόταση που έχει υποβληθεί από τον κ. Ακιντζί αποπροσανατολίζει σε αυτό τον εθνικό στόχο».

«Και η θέση μας είναι μια και ξεκάθαρη: Η άμεση επανέναρξη και συνέχιση των συνομιλιών από εκεί που μείναμε, στο πλαίσιο το ξεκάθαρο, της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας και στις παραμέτρους του κ. Γκουτέρες, όπως κατατέθηκε στο Κρανς Μοντανά», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν είναι αρκετό ένα όχι στην πρόταση Ακιντζί, ο κ. Νεοφύτου είπε: «Ακούσατε από εμένα ή από την ανακοίνωση, ένα απλό όχι;».

«Είναι ξεκάθαρη η βούληση της ελληνοκυπριακής πλευράς πως ο εθνικός μας στόχος -και το επαναλαμβάνω- είναι μια συνολική διευθέτηση του Κυπριακού και όχι αποπροσανατολισμό από τον εθνικό στόχο της επανένωσης μέσα στο συμφωνημένο πλαίσιο της διζωνικής δικοινοτικής και επανέναρξη και συνέχιση των διαπραγματεύσεων από εκεί που μείναμε στο Κρανς Μοντανά», κατέληξε.

Πηγή: ΚΥΠΕ