«Αν σκεφτούμε ότι είμαστε το φαβορί…»

Ιμανόλ Ιδιάκεθ και Ιβάν Τριτσκόφσκι μίλησαν στην καθιερωμένη διάσκεψη Τύπου ενόψει του πρώτου αγώνα με την Πέτροκουμπ και τόνισαν ότι η ΑΕΚ πρέπει να εμφανιστεί σοβαρή στον αγώνα της Πέμπτης για να βάλει βάσεις πρόκρισης στην επόμενη φάση του Europa League.

Αναλυτικά:

Πιστεύετε ότι θα είναι εύκολο το έργο της ΑΕΚ; «Οι παίκτες μου δεν το βλέπουν έτσι. Δεν συμφωνώ καθόλου και μπορεί να παρουσιαστεί πρόβλημα σε ένα παιχνίδι αν το προσεγγίσεις έτσι. Αν σκεφτούμε ότι είμαστε το φαβορί και είναι εύκολο το έργο μας θα έχουμε πρόβλημα. Έχουμε την αντίθετη άποψη εκτός αν θεωρεί κάποιος ότι είμαστε ο Άγιαξ ή η Μπαρτσελονα».

Έχετε καταλήξει στην αρχική ενδεκάδα; «Ξέρω την ενδεκάδα που θα χρησιμοποιήσω και γενικότερα πως θα αγωνιστούμε. Θα το διαπιστώσετε αύριο. Δεν πιστεύω στα συστήματα. Όλοι οι ποδοσφαιριστές δημιουργούν σύστημα. Πρέπει να βρούμε χώρο και λύσεις».

Στόχος είναι οι όμιλοι έτσι; «Είναι ένα μεγάλο όνειρο για εμένα, γιατί 2 συνεχόμενα χρόνια φτάσαμε μέχρι τον προκριματικό γύρο και ήμασταν άτυχοι με την Πλζεν. Είναι δύσκολος και μακρύς ο δρόμος για τους ομίλους. Προσέχουμε τον αυριανό αγώνα. Βήμα βήμα θέλουμε να πάρουμε ένα πλεονέκτημα και να έχουμε τον πρώτο λόγο για τον επαναληπτικό με την Πετροκούπ».

Για την κατάσταση των Ασούμπρε, Αντωνιάδη και Σπόλιαριτς: «Ασούμπρε και Αντωνιάδης είναι στο τελικό στάδιο της αποκατάστασής τους. Για τον Σπόλιαριτς έχουμε ειδικό πλάνο για να είναι έτοιμος, αλλά αύριο δεν θα είναι μαζί μας».

Επτά παιχνίδια στο γήπεδό σας με έξι νίκες και μια ισοπαλία. Είναι όπλο το ΑΕΚ Αρένα; «Πρέπει να είναι το όπλο μας. Ζητώ από τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο. Το βλέπουμε κάθε φορά πόσο μας βοηθά. Αλλά πρέπει να κάνουμε καλά παιχνίδια και εκτός έδρας για να έχουμε πλεονέκτημα».

Ιβάν Τριτκόφσκι: «Συμφωνώ με όσα ανέφερε ο προπονητής μου, πρέπει να είμαστε σοβαροί. Ο αντίπαλοί μας είναι στο μέσο της σεζόν και πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Ο καθένας μας θα δώσει το 100% αλλιώς θα έχουμε πρόβλημα. Είναι το πρώτο μας επίσημο παιχνίδι και δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια. Ξέρουμε όμως τον εαυτό μας και προετοιμαζόμαστε κατάλληλα».

Πως νιώθεις που θα είσαι αρχηγός τώρα που έφυγε ο Καταλά; «Ήμουν ξανά αρχηγός πέρσι στα Ευρωπαϊκά παιχνίδια. Δεν είναι εύκολο να αντικατασταθεί ο Καταλά αλλά θα προσπαθήσω να μεταδώσω σωστά τις εμπειρίες μου στους συμπαίκτες μου. Είναι μεγάλο κίνητρο για μένα».

Πηγή: balla.com.cy