Εξαντλημένη τίγρης κατέφυγε στην κρεβατοκάμαρα σπιτιού για να γλιτώσει από τις πλημμύρες

Σε κρατίδιο της Ινδίας, που πλήττεται από πλημμύρες, μία εξαντλημένη τίγρη κατέφυγε σε ένα σπίτι για να κοιμηθεί.

H πολιτεία του Ασάμ στην Ινδία πλήττεται από μεγάλες πλημμύρες. Μια θηλυκή τίγρη για να προστατευτεί έφυγε από το πάρκο άγριων ζώων όπου ζούσε και κατέφυγε στο σπίτι ενός κατοίκου, συγκεκριμένα στο κρεβάτι του.

Πιστεύεται πως έφυγε από το Εθνικό Πάρκο Κaziranga, όπου τις τελευταίες μέρες 92 ζώα έχουν χάσει τη ζωή τους από τις πλημμύρες. Αξιωματούχοι μιας οργάνωσης για την προστασία των ζώων έφθασαν στο σπίτι όπου είχε καταφύγει η τίγρης και οργάνωσαν την ασφαλή διάσωση και απομάκρυνση της. Οι αξιωματούχοι την βοήθησαν να πάρει τον δρόμο για τη ζούγκλα.

Σύμφωνα με το Ταμείο Άγριας Ζωής της Ινδίας (WTI) η τίγρης εθεάθη πρώτα δίπλα σε έναν αυτοκινητόδρομο το πρωί της Πέμπτης, σε απόσταση περίπου 200 μέτρων από το πάρκο. Πιθανότατα ο θόρυβος του αυτοκινητοδρόμου να την ανάγκασε να καταφύγει στο σπίτι, το οποίο είναι σε κοντινή απόσταση.

Ο Rathin Barman, ένας από τους ανθρώπους που συμμετείχαν στην επιχείρηση διάσωσης είπε πως η τίγρης μπήκε στο σπίτι περίπου στις επτά το πρωί και κοιμήθηκε ολόκληρη την ημέρα. «Ήταν εξαντλημένη», σχολιάζει.

Η οικογένεια που μένει στο σπίτι προφανώς έφυγε από εκεί μόλις είδε την τίγρη να μπαίνει μέσα. Όμως εκ των υστέρων ο ιδιοκτήτης λέει πως θα κρατήσει για πάντα το μαξιλάρι και το σεντόνι στα οποία κοιμήθηκε η τίγρης.

Στο συγκεκριμένο πάρκο, το οποίο είναι αναγνωρισμένο από την UNESCO, ζουν 110 τίγρεις, καμία δεν έχει πεθάνει στις πρόσφατες πλημμύρες. Αντιθέτως ανάμεσα στα ζώα που έχουν χάσει τη ζωή τους είναι 54 ελάφια, επτά ρινόκεροι, έξι αγριογούρουνα και ένας ελέφαντας.

Πηγή: lifo.gr