Η Ελλάδα έχει την φθηνότερη ηρωίνη στις δυτικές χώρες

Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία της Παγκόσμιας Έκθεσης για τα Ναρκωτικά 2019 από το Γραφείο Ναρκωτικών και Εγκληματικότητας του ΟΗΕ (UNODC).

Σύμφωνα με την έκθεση, η Ελλάδα είναι από τις χώρες με την χαμηλότερη τιμή πώλησης της ηρωίνης στην κεντρική και δυτική Ευρώπη. Συγκεκριμένα ένα γραμμάριο ηρωίνης πωλούνταν το 2017 στην Ελλάδα προς 24 δολάρια. Ακολουθεί το Βέλγιο με 29 δολάρια ανά γραμμάριο και η Πορτογαλία με 30 δολάρια.

Η τιμή της ηρωίνης στην Ελλάδα έχει μειωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Το 2007 ένα γραμμάριο πωλούνταν προς 75 δολάρια και από τότε η τιμή είναι φθίνουσα με την χαμηλότερη να είναι το 2012 όταν πωλείτο προς 18 δολάρια ανά γραμμάριο.

Παράλληλα η έκθεση σημειώνει ότι η παραγωγή κοκαΐνης έφτασε σε επίπεδα ρεκόρ το 2017 και εκτιμάται ότι 18,1 εκατομμύρια άνθρωποι παγκόσμιας ήταν χρήστες του ναρκωτικού. Το κόστος ανά γραμμάριο κοκαΐνης είναι σχετικά φθηνό στη χώρα μας καθώς φτάνει τα 81 δολάρια. Η χώρα με την ακριβότερη κοκαΐνη είναι η Φινλανδία με κάθε γραμμάριο να πωλείται προς 112 δολάρια. Η φθηνότερη χώρα είναι η Πορτογαλία με κόστος 50 ευρώ ανά γραμμάριο.

Πηγή: skai.gr