Η Μέρκελ σταμάτησε το τρέμουλο αλλά δεν μπορούσε να ανοίξει τα μάτια της (Eικόνα/βίντεο)

Για ακόμη μια φορά η δημόσια παρουσία της Άνγκελα Μέρκελ δημιούργησε πάρα πολλά ερωτηματικά για την κατάσταση της υγείας της.

Μετά τα τρία συνεχόμενα περιστατικά όπου δημοσίως, άρχισε να τρέμει αποφάσισε να είναι καθιστή σε κάποιες  υποχρεώσεις της. Αυτή την φορά μπορεί το τρέμουλο να μην υπήρξε αλλά η καγκελάριος εθεάθη να μην μπορεί να κρατήσει τα μάτια της ανοιχτά.

Αυτό συνέβη κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας της εκλεκτής της, Ανεγκρέτ Κραμπ Καρενμπάουερ, που διατηρεί παράλληλα τα ηνία του κόμματος των Χριστιανοδημοκρατών.

«Έκλεινε τα μάτια για δευτερόλεπτα, φαινόταν σαν να χανόταν», σχολιάζει το επίμαχο δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδα «Bild».

Γερμανικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι η αίθουσα όπου έγινε η τελετή ορκωμοσίας της AKK (σ.σ. παρατσούκλι της Καρενμπάουερ, που είναι πρόεδρος του CDU διαδεχόμενη τη Μέρκελ) δεν είχε κλιματισμό. Και χθες ήταν μια από τις πιο ζεστές μέρες στο Βερολίνο, άλλη μια χώρα της Ευρώπης που πλήττεται από το κύμα καύσωνα.

Αυτή τη φορά, λοιπόν, η «εξήγηση» είναι πως η Μέρκελ ζεσταινόταν. Και εξαιτίας της ζέστης αυτής, μάλλον, δεν έβλεπε την ώρα να περάσουν τα 100 λεπτά της τελετής για φύγει.

Πηγή:eleftherostypos.gr