Ικανοποίηση Περδίκη για προώθηση πρότασης νόμου για τις καταχρηστικές ρήτρες

Ικανοποίηση εξέφρασε ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης όσον αφορά την προώθηση από την Επιτροπή Εμπορίου  της πρότασης νόμου για τις καταχρηστικές ρήτρες για μικρές επιχειρήσεις.

Η πρόταση νόμου ξεκίνησε με πρωτοβουλία του κ. Περδίκη και του βουλευτή Κώστα Ευσταθίου. Σε δηλώσεις του στη Βουλή, ο κ. Περδίκης εξέφρασε την ικανοποίησή του γιατί όπως είπε, οι βουλευτές της Επιτροπής άντεξαν ισχυρή πίεση από τις τράπεζες, το ΚΕΒΕ και την ΟΕΒ και παρά την πίεση επέδειξαν πολιτικό θάρρος για να οδηγήσουν την Παρασκευή στην ολομέλεια την πρόταση νόμου και είπε «ελπίζω στην ολομέλεια, όπως είπε και ο Πρόεδρος της Επιτροπής, να μην βρεθεί κόμμα να ζητήσει αναβολή προκειμένου να εφαρμοστεί αυτή η αστεία πρόταση των συνδέσμων τραπεζών για να κάνει η Βουλή μαζί με τον σύνδεσμο κοινή επιτροπή για να συζητήσει αυτό το θέμα».

Πρόσθεσε ότι απέχει πολύ αυτή η πρόταση νόμου που θα ψηφιστεί την Παρασκευή από το κείμενο που ξεκίνησε μαζί με τον κ. Ευσταθίου πριν κάποια χρόνια. Ανέφερε ότι θα συνεχίσουν τον Οκτώβρη με προτάσεις νόμου για το επιτόκιο κυμαινόμενης επιβάρυνσης για να μειωθεί η πίεση πάνω στις μικρές επιχειρήσεις που αποτελούν το επίκεντρο του ενδιαφέροντος του Κινήματος.

Για το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης που δίδει το δικαίωμα στο Υπουργικό Συμβούλιο να επεκτείνει τον χρόνο των συμβολαίων για έρευνα στην κυπριακή ΑΟΖ, είπε ότι αυτό το δικαίωμα δεν μπορεί να είναι ανεξέλεγκτο γιατί δημιουργούνται ευκαιρίες κατάχρησης εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος και είπε ότι θα καταθέσουν σχετική τροπολογία.

ΚΥΠΕ