Καιρός: Πάμε για πτώση της θερμοκρασίας και βροχές λέει η Μετεωρολογική Υπηρεσία

Εποχική χαμηλή πίεση καλύπτει την περιοχή.
 Απόψε ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Κατά τις αυγινές, κυρίως, ώρες ενδέχεται τοπικά να σχηματιστεί αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως δυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και παροδικά στα παράλια μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη, εκτός από τα ανατολικά και τοπικά στα βόρεια και νότια παράλια όπου θα καταστεί ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 22 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 24 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 21 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 19 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο, μετά τη διάλυση της τοπικής χαμηλής νέφωσης και αραιής ομίχλης, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο θα παρατηρούνται παροδικές νεφώσεις, κυρίως από το μεσημέρι και μετά, που δεν αποκλείεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή ή καταιγίδα. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ για να ενισχυθούν σύντομα σε μέτριους μέχρι ισχυρούς, 4 με 5 μποφόρ και παροδικά τοπικά στα νότια και δυτικά παράλια μέχρι πολύ ισχυρούς, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι αρχικά λίγο ταραγμένη για να καταστεί σταδιακά, γενικά λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 38 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 32 στα ανατολικά, νότια και βόρεια παράλια και γύρω στους 30 βαθμούς στα δυτικά παράλια καθώς και στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Κατά τις αυγινές, κυρίως, ώρες ενδέχεται τοπικά να σχηματιστεί αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς και παροδικά στα παράλια μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι γενικά λίγο ταραγμένη, εκτός από τα ανατολικά παράλια όπου θα καταστεί ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.

Το Σαββατοκυρίακο και τη Δευτέρα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, κυρίως στα ορεινά κατά τις απογευματινές ώρες. Το Σάββατο δεν αποκλείεται να σημειωθεί μεμονωμένη βροχή, κυρίως στα ορεινά κατά τις απογευματινές ώρες.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση το Σάββατο και μη αξιόλογη μεταβολή την Κυριακή και την Δευτέρα, για να κυμανθεί γενικά κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

ΚΥΠΕ