Κηδεύεται αύριο η μικρή Σιέρρα – Ν.Μεταξάς: “Πήγε για ύπνο…και θυμήθηκα την σφαγή των Ποντίων το 1922”

Αύριο (Κυριακή 14 Ιουλίου 2019) στις 16.00 το απόγευμα από τον Ιερό Προσκυνηματικό Ναό Αγίου Αποστόλου Ανδρέα και παντών των εν Ρωσία διαλαμψάντων Αγίων στο Επισκοπειό της επαρχίας Λευκωσίας, θα τελεστεί η κηδεία της μικρής Σιέρρα, θύμα του 35χρονου Νίκου Μεταξά. 

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί χοροστατούντος του Μητροπολίτη Ταμασού και Ορεινής Ησαΐα, ενώ η κηδεία θα γίνει με δημόσια δαπάνη  όπως και των υπόλοιπων θυμάτων του κατά συρροή δολοφόνου. Η 6χρονη, εντοπίσηκε  στη λίμνη Μεμί του Ξυλιάτου, η οποία είχε δολοφονηθεί μαζί με την μητέρα της Μαρί Ρόουζ στις 4 Μαίου 2018.

Ο δολοφόνος Νίκος Μεταξάς θεωρούσε ότι Μαρί όεξέδιδε την κόρη της όπως και για τη Λιβία που είχε σκοτώσει,σύμφωνα με όσα είχαν ακουστεί στη δίκη.

Να τι λέει είπε ο ίδιος μέσα στην αίθουσα: «Στις 4/5 τις παρέλαβα. Τις μετέφερα στο σπίτι μου. Βάλαμε τη μικρή για ύπνο και της είπα ότι έχω λεφτά και θα την παντρευτώ όπως έλεγα και στη Λιβία. Είχα τα ίδια συναισθήματα με τη Λιβία ότι έχει παιδί που κακοποιείται από ανώμαλους. Τότε την άρπαξα και την έπνιξα. Μετά πήγα στη Σιέρρα και σκέφτηκα να τη σκοτώσω. Θυμήθηκα τη σφαγή των Ποντίων το 1922».

Να σημειωθεί ότι η ταφή της μητέρας της 6χρονης δεν έχει διευθετηθεί ακόμη.