Μεγαλύτερα αεροπλάνα επιστρατεύει η Egypt Air για να καλύψει το κενό της Βritish Airways

Μεγαλύτερα αεροσκάφη θα διαθέσει ο εθνικός αερομεταφορέας της Αιγύπτου Egyptair στις πτήσεις των επόμενων ημερών για το Λονδίνο, για να καλύψει το κενό και τις ανάγκες του επιβατικού κοινού μετά την απόφαση της British Airways να αναστείλει τις πτήσεις της προς την αιγυπτιακή πρωτεύουσα για μία εβδομάδα.


Οι Βρετανικές Αερογραμμές είχαν ανακοινώσει χθες Σάββατο την αναστολή των πτήσεών της προς το Κάιρο για επτά ημέρες, επικαλούμενη λόγους “ασφαλείας”, ενώ νωρίτερα, οι αρχές της Βρετανίας έκαναν λόγο περί “αυξημένου κινδύνου” διάπραξης τρομοκρατικών ενεργειών εναντίον “της [πολιτικής] αεροπορίας”.

Όπως γράφει η εφημερίδα Αλ Αχράμ, για αυτό το διάστημα η Egyptair θα συνεχίσει να εκτελεί καθημερινά δύο πτήσεις από το Κάιρο προς το Λονδίνο. Κατά το ρεπορτάζ της εφημερίδας, ο βρετανικός αερομεταφορέας είχε ελέγξει τα μέτρα ασφαλείας στο αεροδρόμιο του Καΐρου την περασμένη εβδομάδα, τα αποτελέσματα ήταν “θετικά” και τα “επαίνεσε”.

Εξάλλου το βράδυ του Σαββάτου και η γερμανική αεροπορική εταιρεία Lufthansa ανακοίνωσε ότι ανέστειλε χθες Σάββατο τις πτήσεις της προς το Κάιρο (Αίγυπτος) που αναχωρούν από το Μόναχο (νότια Γερμανία) και τη Φραγκφούρτη (κεντρική Γερμανία), χωρίς να εξηγήσει γιατί.

Οι πτήσεις θα επαναληφθούν “κανονικά” σήμερα Κυριακή, ανέφερε εκπρόσωπος της Λουφτχάνσα.

ΚΥΠΕ