Μην κοροϊδεύετε τον Γεωργούλη που ρώτησε για το Face App την Κομισιόν

Το σωστό να λέγεται, κι εδώ ο ευρωβουλευτής δεν αξίζει όλη αυτήν τη χλεύη.

Έχει βουίξει ο τόπος για το Face App.

Εκατοντάδες εκατομμύρια πολιτών έδωσαν, χωρίς καν να το συνειδητοποιήσουν, πρόσβαση σε τεράστιο όγκο προσωπικών δεδομένων. Επίσης, χωρίς να το ξέρουν έδωσαν στο FaceApp την εξουσία να χρησιμοποιεί τις εικόνες και τα ονόματά τους για οποιοδήποτε σκοπό επιθυμεί και όσο το επιθυμεί ακόμα και βγάζοντας κέρδος από αυτό.

Την περασμένη εβδομάδα ένας 50χρονος Ιταλός υπέβαλε αγωγή κατά πολυεθνικής εταιρείαςαπό την οποία ζητά αποζημίωση 100 εκατ. ευρώ για τη φωτογραφία της νεκρής γυναίκας του σε πακέτο τσιγάρων. Μπορεί να τα κερδίσει. Όμως εμείς που χαρίσαμε τις τωρινές αλλά και τις γερασμένες φωτογραφίες μας μπορεί να τις δούμε και σε πακέτα τσιγάρων και σε πορνοταινίες και σε πολιτικές διαφημίσεις, – οπουδήποτε. Κι όχι μόνο δεν μπορούμε να διεκδικήσουμε χρήματα αλλά δεν μπορούμε ούτε να ζητήσουμε να κατέβει η φάτσα ή το όνομά μας απ’ όπου έχουν μπει.

“ΟΙ ΟΡΟΙ ΛΕΝΕ ΠΩΣ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΤΕΧΕΙ ΜΙΑ ΑΝΕΥ ΧΡΟΝΙΚΟΥ ΟΡΙΟΥ ΚΑΙ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΗ ΑΔΕΙΑ ΧΩΡΙς ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο,ΤΙ ΘΕΈΙ ΜΕ ΑΥΤΌ. ΧΟΡΗΓΕΙΤΕ ΣΤΟ FACEAPP ΜΙΑ ΑΕΝΑΗ, ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΗ, ΜΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ, ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΗ, ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ, ΑΝΕΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΑΔΕΙΑ ΧΡΗΣΗς ΓΙΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ, ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ, ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ, ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ.

Το τι θα κάνει η Ρωσική μητρική εταιρεία της εφαρμογής, Wireless Labs, με όλα αυτά είναι άγνωστο. Πάντως έρευνα του FBI για την εφαρμογή ζήτησε Αμερικανός γερουσιαστής, που φοβάται ρωσική εμπλοκή, ενώ οι προεδρικές εκστρατείες για το 2020 έλαβαν προειδοποίηση από την Εθνική Δημοκρατική Επιτροπή την Τετάρτη, συμβουλεύοντας τους να διαγράψουν την εφαρμογή FaceApp. «Δεν είναι σαφές σε αυτό το σημείο ποιοι είναι οι κίνδυνοι για την προστασία της ιδιωτικής ζωής, αλλά αυτό που είναι σαφές είναι ότι τα οφέλη από την αποφυγή της εφαρμογής υπερβαίνουν τους κινδύνους», δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας Bob Lord.

Και μέσα σ’ όλα αυτά, οι Έλληνες κοροϊδεύουν απ’ το πρωί τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Γεωργούλη που έκανε σχετική ερώτηση στο Ευρωκοινοβούλιο.

  

Και ξεκίνησαν κι οι (ενίοτε πετυχημένες) παρωδίες:

Όμως τυχαίνει ο Γεωργούλης να γράφει λογικά πράγματα που οι περισσότεροι δεν διάβασαν καν:

«Προκύπτουν ερωτήματα αναφορικά με την ασφάλεια και την προστασία των χρηστών, ειδικά αν δεν εφαρμόζεται επαρκώς το νομικό πλαίσιο της ΕΕ. Δεδομένου ότι η εφαρμογή χρησιμοποιεί τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου και συλλέγει βιομετρικά στοιχεία, ενώ η έδρα της εταιρίας που την ανέπτυξε και την διαχειρίζεται βρίσκεται εκτός Ε.Ε ερωτάται η Επιτροπή:

1. Πώς προστατεύονται οι χρήστες ενώ συγκατατίθενται «επ’αόριστον, σε μη αποκλειστική πρόσβαση και άδεια» για «εμπορικές χρήσεις» χωρίς πρωτίστως να ενημερώνονται με διαφάνεια για τους όρους και χωρίς δυνατότητα ανάκλησης;

2. Εξασφαλίζεται η εξωεδαφική εφαρμογή και τήρηση του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Δεδομένων σε περίπτωση μεταφοράς και επεξεργασίας των δεδομένων των χρηστών σε άλλη τοποθεσία εκτός της Ε.Ε. που δραστηριοποιείται η εταιρία ή συνεργαζόμενες με αυτήν;»

***

Κατά τα άλλα αν ο Γεωργούλης, ο Φορτσάκης ή οποιοσδήποτε άλλος είχε τολμήσει να μας στείλει διαφημιστικό μήνυμα στο κινητό θα χαλούσαμε τον κόσμο. Τώρα γελάμε και θεωρούμε το ζήτημα άνευ σημασίας, και την ερώτηση ασόβαρη, μόνο και μόνο επειδή την έκανε ο συγκεκριμένος. Τι να πει κανείς…

Πηγή: lifo.gr (του Αλέξη Δημοκίδη)