Ολοκληρώθηκε η απολογία του Γ. Ρουπακιά στη δίκη της Χρυσής Αυγής

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης η απολογία του Γιώργου Ρουπακιά βασικού κατηγορούμενου για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι το 2013. 

Αρχικά ο Ρουπακιάς έκανε λόγο για μια “απλή ανθρωποκτονία” γεγονός που προκάλεσε τις αντιδράσεις τόσο της Έδρας του Δικαστηρίου όσο και των παρευρισκομένων στη δίκη. Στη συνέχεια και μετά από μικρή διακοπή, ο Ρουπακιάς ανακάλεσε και έκανε λόγο για ατυχή δήλωση: «Επειδή κάθισα και το σκέφτηκα έξω για αυτό το ατυχές, για την απλή ανθρωποκτονία, θέλω να πω πως το έχω μετανιώσει. Λυπάμαι ειλικρινά, μακάρι να γύριζα τον χρόνο πίσω. Ήταν μία τραγική ανθρωποκτονία…» είπε ο Γ. Ρουπακιάς.

Παράλληλα, ο Ρουπακιάς δήλωσε μετανιωμένος για την πράξη του ενώ απαντώντας στις επίμονες ερωτήσεις τις έδρας αρνήθηκε ότι έπραξε με επαγγελματισμό και υποστήριξε ότι στόχευσε στο πόδι του Φύσσα και όχι στην καρδιά. Επιχείρησε να μεταφέρει την εικόνα της συμπλοκής και υποστήριξε ότι ήταν οι κινήσεις του Παύλου Φύσσα που οδήγησαν στα θανατηφόρα χτυπήματα.

Επιπλέον, έπεσε σε κενά και αναίρεσε παλιότερες καταθέσεις του σχετικά με τις σχέσεις που διατηρούσε με τη Χρυσή Αυγή, υποστηρίζοντας ότι ήταν απλώς υποστηρικτής και δεν είχε καμία οργανική σχέση με τη νεοναζιστική οργάνωση. Παράλληλα, ρωτήθηκε και για τη δήλωση του Νικ. Μιχαλολιάκου ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί να καταλάβει για ποιο λόγο έγινε αυτή.

ΚΥΠΕ