Παγκύπριες Συνομοσπονδίες Γονέων: Στηρίζουν την απόφαση του Υπουργείου για αλλαγές σε ΟΑΠ

Οι αλλαγές στη δομή και στον τρόπο λειτουργίας της Ομάδας Άμεσης Παρέμβασης (ΟΑΠ) που θα εφαρμόσει το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας από την ερχόμενη σχολική χρονιά, συνάδουν σε μεγάλο βαθμό με τα αιτήματα των Οργανωμένων Γονιών, αναφέρουν, σε σημερινή κοινή ανακοίνωση τους, οι Παγκύπριες Συνομοσπονδίες Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης.

Οι Παγκύπριες Συνομοσπονδίες Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης παρευρέθηκαν χθες σε ενημερωτική σύσκεψη στο Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας όπου ενημερώθηκαν από τον αρμόδιο Υπουργό για το πρόγραμμα αναδόμησης της Ομάδας Άμεσης Παρέμβασης που ετοίμασε το Υπουργείο. Όπως αναφέρουν οι Συνομοσπονδίες στην ανακοίνωση τους, η «νέα» Ομάδα Άμεσης Παρέμβασης θα λειτουργήσει από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη.

Σημειώνουν ότι η αναδόμηση της Ομάδας Άμεσης Παρέμβασης που να στηρίζεται στην αποκέντρωση, στη στελέχωση με επιπλέον προσωπικό και στην ενίσχυση των οικονομικών πόρων, υπήρξε διαχρονικό αίτημα των Οργανωμένων Γονιών και έχει τεθεί επανειλημμένα ενώπιον Υπουργών και υπηρεσιακών λειτουργών κατά τα προηγούμενα χρόνια.

Επιπρόσθετα, οι δύο Συνομοσπονδίες αναφέρουν ότι μετά την ενημέρωση που έτυχαν, διαπίστωσαν ότι οι αλλαγές στη δομή και στον τρόπο λειτουργίας της Ομάδας Άμεσης Παρέμβασης που θα εφαρμόσει το Υπουργείο από την ερχόμενη σχολική χρονιά, συνάδουν σε μεγάλο βαθμό με τα αιτήματα των Οργανωμένων Γονιών και είναι προς το συμφέρον των παιδιών και των σχολικών μονάδων.

Οι Συνομοσπονδίες, στην ανακοίνωση τους, χαιρετίζουν και στηρίζουν την απόφαση του Υπουργείου να προχωρήσει με τις πιο πάνω αλλαγές.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

”Οι Παγκύπριες Συνομοσπονδίες Δημοτικής και Μέσης Εκπαίδευσης παρευρέθηκαν χθες, 22 Ιουλίου, σε ενημερωτική σύσκεψη στο Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας όπου ενημερώθηκαν από τον αρμόδιο Υπουργό για το πρόγραμμα αναδόμησης της Ομάδας Άμεσης Παρέμβασης που ετοίμασε το Υπουργείο. Η «νέα» ΟΑΠ θα λειτουργήσει από τον ερχόμενο Σεπτέμβρη.

Η αναδόμηση της ΟΑΠ που να στηρίζεται στην αποκέντρωση, στη στελέχωση με επιπλέον προσωπικό και στην ενίσχυση των οικονομικών πόρων, υπήρξε διαχρονικό αίτημα των Οργανωμένων Γονιών και έχει τεθεί επανειλημμένα ενώπιον Υπουργών και υπηρεσιακών λειτουργών κατά τα προηγούμενα χρόνια.

Οι δύο Συνομοσπονδίες, μετά την ενημέρωση που έτυχαν, διαπίστωσαν ότι οι αλλαγές στη δομή και στον τρόπο λειτουργίας της ΟΑΠ που θα εφαρμόσει το Υπουργείο από την ερχόμενη σχολική χρονιά, συνάδουν σε μεγάλο βαθμό με τα αιτήματα των Οργανωμένων Γονιών και είναι προς το συμφέρον των παιδιών και των σχολικών μονάδων. Οι αλλαγές που θα εφαρμοστούν θα ενισχύσουν το έργο της ΟΑΠ, θα την εκσυγχρονίσουν, θα την κάνουν πιο ευέλικτη και πιο αποτελεσματική και ως εκ τούτου θα την καταστήσουν ικανότερη να ανταποκριθεί τους όρους εντολής της που είναι η άμεση παρέμβαση.

Οι Συνομοσπονδίες χαιρετίζουν και στηρίζουν την απόφαση του Υπουργείου να προχωρήσει με τις πιο πάνω αλλαγές. Με τη νέα σχολική χρονιά τα σχολεία θα μπορούν να έχουν απευθείας επικοινωνία με την ομάδα της ΟΑΠ που θα εδρεύει στην επαρχία τους, ούτως ώστε άμεσα να δίνονται οι καταλληλότερες λύσεις στα σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν τα σχολεία μας.

Είμαστε σίγουροι ότι όλοι, διευθύνσεις σχολείων, εκπαιδευτικοί και υπηρεσιακοί λειτουργοί, θα συνεργαστούν με το Υπουργείο για τη σωστή και πετυχημένη εφαρμογή των αλλαγών στην ΟΑΠ. Αλλαγές που θα είναι προς όφελος των παιδιών, της σχολικής μονάδας και των εκπαιδευτικών.”

Πηγή: ΚΥΠΕ