Προώθηση κοινών τουριστικών πακέτων από Υφ. Τουρισμού με χώρες της περιοχής

Με στόχο την κατάληξη στο θέμα της δημιουργίας κοινών τουριστικών πακέτων ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος πραγματοποίησε επαφές σε Λίβανο και Ιορδανία και προγραμματίζει επισκέψεις σε Ελλάδα, Αίγυπτο και Ισραήλ.

Στα πλαίσια των επαφών του, ο κ. Περδίος «κατάθεσε προς συζήτηση συγκεκριμένες προτάσεις που ετοιμάστηκαν από το Υφυπουργείο Τουρισμού, με στόχο την κατάληξη σε κοινές θεματικές διαδρομές», αναφέρεται σε ανακοίνωση από το Υφυπουργείο.

Οι διαδρομές αυτές, προστίθεται, θα περιλαμβάνουν βασικά χαρακτηριστικά και αξιοθέατα των εν λόγω χωρών, όπως φυσικές ομορφιές, πολιτιστικά μνημεία, μεγάλες εκδηλώσεις και άλλα, τα οποία δύνανται να προσελκύσουν επισκέπτες που θα ήθελαν να απολαύσουν τα στοιχεία αυτά, ταξιδεύοντας με ένα ενιαίο εκδρομικό πακέτο, σε δύο ή και περισσότερες χώρες της περιοχής μας.

Βασική παράμετρος στις προτάσεις είναι η προώθηση της Κυπριακής υπαίθρου και των ορεινών περιοχών του τόπου μας.

Το Υφυπουργείο επιθυμεί όπως η όλη προσπάθεια ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό και προς αυτή την κατεύθυνση εργάζεται  μεθοδικά, σε στενή συνεργασία με τις γειτονικές αυτές χώρες, αναφέρεται.

Εξάλλου, στο πλαίσιο της επίσκεψης του στην Ιορδανία, ο Υφυπουργός Τουρισμού παρουσίασε την Εθνική Στρατηγική Τουρισμού στους αρχηγούς των διπλωματικών αποστολών της Κυπριακής Δημοκρατίας που είναι διαπιστευμένοι στις χώρες της Μέσης Ανατολής, του Κόλπου και της Β. Αφρικής.

Η παρουσίαση έγινε με την ευκαιρία της πρώτης περιφερειακής συνάντησης των αρχηγών διπλωματικών αποστολών, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Αμμάν της Ιορδανίας, πρόσφατα.

Αφού ανέλυσε το όραμα  του Υφυπουργείου για τον τουριστικό τομέα της χώρας, ο κ. Περδίος αναφέρθηκε στην ανάγκη ενδυνάμωσης της συνεργασίας μεταξύ διπλωματικών αποστολών και Υφυπουργείου Τουρισμού, «στοχεύοντας στην προώθηση του τουριστικού μας προϊόντος, αλλά και των επενδύσεων στο Κύπρο, όχι μόνο στις χώρες που είναι διαπιστευμένοι οι αρχηγοί των διπλωματικών αποστολών, αλλά και σε μακρινούς προορισμούς όπως η Κίνα, Ιαπωνία, Ινδία και Αμερική».

Αναφορά έγινε επίσης από τον Υφυπουργό Τουρισμού στο νέο “Branding”, η στρατηγική για το οποίο θα παρουσιαστεί επίσημα την επόμενη χρονιά.

Συζητήθηκαν επίσης θέματα που αφορούν τις θεωρήσεις διαβατηρίων για είσοδο στην Κύπρο.

ΚΥΠΕ