Πυρκαγιά σε χωράφι με μπάλες σανού στο Κιβισίλι

Πυρκαγιά ξέσπασε σε χωράφι πλησίον κτηνοτροφικής μονάδας σε περιοχή νότια του χωριού Κιβισίλι Επαρχίας Λάρνακας κατακαίοντας ξηρά χόρτα, αποκάλαμα και 2,000 περίπου στοιβαγμένες κυλινδρικές μπάλες σανού.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία η κλήση λήφθηκε στις 22:25. Ανταποκρίθηκε η ΕΜΑΚ με 2 πυροσβεστικά οχήματα. Οι μπάλες σανού ήταν στοιβαγμένες σε έκταση 70 επί 80 μέτρων περίπου. Αριθμός μπάλων σανού που δεν ενεπλάκησαν στην πυρκαγιά μετακινήθηκαν από ιδιωτικό γεωργικό ελκυστήρα και εκσκαφέα της Επαρχιακής Διοίκησης Λάρνακας.

Εξάλλου, η ώρα 10:46 λήφθηκε κλήση για τροχαίο ατύχημα στο δρόμο από Ακάκι προς Περιστερώνα. Ανταποκρίθηκε ο Σταθμός Υπαίθρου Περιστερόνας και ο Πυροσβεστικός Σταθμός Λακατάμιας με ομάδα και όχημα διάσωσης. Δυο άτομα αποπαγιδεύτηκαν με τη χρήση διασωστικών εργαλείων μετά από μετωπική σύγκρουση διπλοκάμπινων οχημάτων. Αφού τους παρασχέθηκαν οι Πρώτες Βοήθειες σε συνεργασία με την υπηρεσία Ασθενοφόρων, έγινε τοποθέτηση των δύο οδηγών σε σανίδα ακινητοποίησης για μεταφορά τους σε ασθενοφόρα και ακολούθως στο Τ.Α.Ε.Π. του νοσοκομείου Λευκωσίας

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06:00 της 17ης Ιουλίου 2019 μέχρι και τις 06:00 της 18ης Ιουλίου 2019 ανταποκρίθηκε σε 41 κλήσεις για βοήθεια, 23 πυρκαγιές, 13 ειδικές εξυπηρετήσεις και 5 ψευδείς κλήσεις.

Πηγή: ΚΥΠΕ