Στα Υπουργεία Μεταφορών και Εργασίας αύριο οι εργαζόμενοι στην εταιρεία λεωφορείων «Ζήνων» Λάρνακας

Στα Υπουργεία Μεταφορών και Εργασίας μεταβαίνουν αύριο οι εργαζόμενοι της εταιρείας λεωφορείων «Ζήνων» Λάρνακας ζητώντας τη στήριξη τους και την εξεύρεση λύσης στο πρόβλημα μεταξύ Υπουργείου Μεταφορών και εταιρείας. 

Σε δηλώσεις του ο Νίκος Κολιανδρής, Γραμματέας του Σωματείου Μεταφορών της ΣΕΚ Λάρνακας ανέφερε ότι «σήμερα οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν για συνάντηση που πραγματοποιήσαμε το πρωί με την εταιρεία «Ζήνων». Φαίνεται ότι δεν υπάρχει διέξοδος και λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε και η εταιρεία, όπως μας έχει αναφέρει, αδυνατεί να καταβάλει τους μισθούς του προσωπικού».

Πρόσθεσε πως «φαίνεται καθαρά ότι αυτή δεν είναι μια εργατική διαφορά με τον εργοδότη, είναι διαφορές που χρονίζουν, δηλαδή της εταιρείας με το Υπουργείο Μεταφορών. Εμείς τους καλούμε για ακόμα μια φορά να λύσουν αυτές τις μεταξύ τους διαφορές, γιατί στη μέση είναι ο εργαζόμενος, θυματοποιείται το προσωπικό της εταιρείας και το αποτέλεσμα είναι αυτό που αντιμετωπίζουμε σήμερα».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Κολιανδρής είπε πως «στη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι, αποφασίστηκε όπως συνεχιστεί η απεργία και αύριο το πρωί εργαζόμενοι και Συντεχνίες θα μεταβούν στα Υπουργεία Μεταφορών και  Εργασίας».

Ερωτηθείς ποια είναι η λύση που προτείνουν οι Συντεχνίες για το πρόβλημα, είπε πως «πρέπει το Υπουργείο Μεταφορών και η εταιρεία «Ζήνων» να βρουν εκείνες τις λύσεις ώστε να διευθετηθούν τα οικονομικά ζητήματα και οι διαφορές που έχουν μεταξύ τους. Το προσωπικό εργάστηκε κανονικά ολόκληρο το μήνα και αυτό που περιμένει είναι το αυτονόητο, δηλαδή να του καταβληθεί ο μισθός».

Σε άλλη ερώτηση ο κ. Κολιανδρής απάντησε πως οι Συντεχνίες δεν μπορούν να αναλύσουν τις διαφορές μεταξύ Υπουργείου και εταιρείας ούτε να πουν ποια πλευρά έχει δίκαιο και ποια άδικο. «Σε καμία των περιπτώσεων δεν μπορούμε εμείς να τοποθετηθούμε στο ερώτημα ποιος φέρει ευθύνη για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί» και δεν γνωρίζουμε λεπτομέρειες των διαφορών των δύο πλευρών αφού κανένας δεν μας έχει ενημερώσει επίσημα.

Είπε ακόμα ότι «αυτό που ζητάμε είναι το αυτονόητο. Με καλή θέληση οι δύο πλευρές πρέπει να συνομιλήσουν και να τα βρουν μεταξύ τους. Επίσης θέλουμε όπως τα  συμφωνηθέντα που υπάρχουν με την εταιρεία να υλοποιηθούν μεταξύ των οποίων η καταβολή στους εργαζόμενους των διαφόρων Ταμείων, όπως Ευημερίας και Προνοίας, τα οποία δεν έχουν καταβληθεί από τον Φεβρουάριο. Ακόμα ζητούμε να καταβάλλονται κανονικά κάθε μήνα οι μισθοί του προσωπικού».

Πρόσθεσε επίσης ότι «από τη στιγμή που επίσημα το Υπουργείο Μεταφορών και η εταιρεία «Ζήνων» ενημερώσουν ότι έχει εξευρεθεί λύση στο πρόβλημα», οι εργαζόμενοι θα επιστρέψουν στην εργασία τους και επανέλαβε ότι «πρέπει να βρεθεί η χρυσή τομή, η λύση μεταξύ των δύο πλευρών για να σταματήσουν οι εργαζόμενοι να είναι τα θύματα της υπόθεσης».

Σε άλλη ερώτηση ο κ. Κολιανδρής απάντησε πως «αύριο οι εργαζόμενοι θα μεταβούν στα Υπουργεία Μεταφορών και Εργασίας ζητώντας τη στήριξη τους και τα καλούμε να προσφέρουν τις καλές τους υπηρεσίες ώστε να λυθεί το πρόβλημα».

ΚΥΠΕ