Στήριξη ΕΕ σε 4 προτάσεις των δικοινοτικών τεχνικών επιτροπών στην Κύπρο

Τέσσερις προτάσεις που υποβλήθηκαν από δικοινοτικές τεχνικές επιτροπές στην Κύπρο έλαβαν το πράσινο φως από την ΕΕ η οποία χρηματοδοτεί πρόγραμμα με την ονομασία “Support facility to bi-communal Technical Committees”.

Σε δελτίο Τύπου που στάληκε σήμερα στα ΜΜΕ από το UNDP, αναφέρεται συγκεκριμένα ότι στηρίζονται προτάσεις που υποβλήθηκαν από την τεχνική επιτροπή για το έγκλημα και την εγκληματικότητα, για ανθρωπιστικά θέματα, για το περιβάλλον και για την εκπαίδευση. Η επόμενη υποβολή αιτήσεων για προτάσεις λήγει στις 10 Σεπτεμβρίου και οι αιτήσεις θα εξεταστούν σε συνεδρίαση στις 25 του ίδιου μήνα.

Οι προτάσεις που λαμβάνουν χρηματοδότηση αφορούν συμμετοχή σε εργαστήριο στο Πανεπιστήμιο του Cambridge για κοινή διαχείριση ζητημάτων, συμμετοχή σε έργο για την κοινωνική ενσωμάτωση με την ονομασία “Angels of peace”,  τη συνεργασία και συντονισμό σε θέματα περιβάλλοντος με ανταλλαγή εμπειριών και τεχνογνωσίας ανάμεσα σε ειδικούς και την πιλοτική παραγωγή εκπαιδευτικών εγχειριδίων για προγράμματα εκπαίδευσης για την ειρήνη.

Οι συντονιστές των τεχνικών επιτροπών στις δύο κοινότητες, Ανδριανός Κυριακίδης και Meltem Onurkan Samani, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την επιλογή των προτάσεων αυτών για χρηματοδότηση και ενθαρρύνουν και τις υπόλοιπες τεχνικές επιτροπές να υποβάλουν αιτήσεις για προώθηση έργων.

Η χρηματοδότηση της ΕΕ για περίοδο δύο ετών ανέρχεται στο 1 εκατομμύριο ευρώ.

ΚΥΠΕ