Στήριξη Εργαστηρίου Γενετικής κοινωνικής Ψυχολογίας προς Sevgul Uludag, για το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης

Το Εργαστήρι Γενετικής Κοινωνικής Ψυχολογίας του Τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου σε ανακοίνωσή του, εκφράζει την ανεπιφύλακτη στήριξή του στην υποψηφιότητα της διερευνητικής δημοσιογράφου, Sevgul Uludag, για το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης.

Ανακοίνωση του εργαστηρίου αναφέρει ότι ως ακαδημαϊκοί, «αναγνωρίζουμε τη σημαντικότητα της πρακτικής δουλειάς που κάνουν οι άνθρωποι της κοινωνίας των πολιτών, για να επιφέρουν την κοινωνική αλλαγή, με ώθηση το προσωπικό όραμα για ένα καλύτερο μέλλον. Χωρίς το πάθος των ανθρώπων όπως τη Sevgul Uludag, η επιστήμη από μόνη της δεν είναι τόσο αποτελεσματική».

Στηρίζουμε την υποψηφιότητα της Sevgul Uludag, η οποία αποτελεί φόρο τιμής για όλους τους Κύπριους, αναφέρει η ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι αναγνωρίζει την αξία της «εθελοντικής, ανθρωπιστικής, έμπρακτης δουλειάς που κάνει στην Κύπρο, καθοδηγούμενη από τις αρχές της ειρήνης και ισότητας, στο ρόλο της ως ερευνητική δημοσιογράφος για να αποκαλύψει την αλήθεια και να αναγνωριστεί η τραγωδία της απώλειας των αγαπημένων ανθρώπων κατά περιόδους συγκρούσεων και πόλεμων στην Κύπρο». Η Sevgul Uludag τα έκανε όλα αυτά παρά τις απειλές εναντίον της ασφάλειας, ακεραιότητας και ευημερίας της.

Πιστεύουμε πως η απονομή του Βραβείου Νόμπελ Ειρήνης στην Sevgul Uludag «δεν αποτελεί μόνο μια επιβράβευση για τις προσπάθειες της, αλλά και ένα ισχυρό μήνυμα για την ειρήνη, συνεργασία και επανένωση του νησιού μας», καταλήγει το Εργαστήρι στην ανακοίνωσή του.

KYΠΕ