Στο Μιλάνο για την Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Μεσογείου ο βουλευτής Θεοπέμπτου

Ο βουλευτής Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, Μέλος της κυπριακής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Μεσογείου (ΚΣΜ), αναχωρεί αύριο, Τετάρτη, 3 Ιουλίου 2019, για το Μιλάνο, για να συμμετάσχει σε συνεδρία της Μόνιμης Επιτροπής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Μεσογείου για την Οικονομική Συνεργασία και το Περιβάλλον.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής των Αντιπροσώπων, οι εργασίες της Επιτροπής, με θέμα «Εναλλακτικές αγορές επιχειρηματικών κεφαλαίων για οικονομική ανάπτυξη στη Μεσόγειο», θα διεξαχθούν στις 4 και 5 Ιουλίου 2019.

Τη συνεδρία αναμένεται να απασχολήσουν ο ρόλος των Κοινοβουλίων στη δημιουργία ευνοϊκών συνθηκών για αξιοποίηση της χρηματοοικονομικής τεχνολογίας και η αναζήτηση εναλλακτικών καναλιών έναντι του παραδοσιακού πιστωτικού τομέα προς δημιουργία κλίματος άνθησης της οικονομίας στην περιοχή, καθώς και η ανάπτυξη περαιτέρω προγραμμάτων προσέλκυσης επενδύσεων στις χώρες της Μεσογείου.

Θα εξεταστούν επίσης οι παράγοντες που μπορούν να συμβάλουν στη βελτίωση του κλίματος οικονομικής ασφάλειας στην περιοχή, εστιάζοντας κυρίως στο στόχο της σταθεροποίησης της πολιτικής κατάστασης.

ΚΥΠΕ