Συνδεσιμότητα και ναύλα απασχόλησαν σύσκεψη υπό την Υπ.Μεταφορών

Το θέμα της συνδεσιμότητας της Κύπρου και των αεροπορικών ναύλων ήταν στο επίκεντρο σύσκεψης, της οποίας προήδρευσε η Υπουργός Μεταφορών Βασιλική Αναστασιάδου, στην παρουσία του Υφυπουργού Τουρισμού Σάββα Περδίου.

Στη σύσκεψη έλαβαν μέρος, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι της Hermes Airports, της ΟΕΒ, του ΚΕΒΕ, του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων και του ΠΑΣΥΞΕ.

Οπως μεταδίδει το ΓΤΠ, σε δηλώσεις της, η Υπουργός Μεταφορών Αναστασιάδου σημείωσε ότι το κράτος δεν μπορεί να παρέμβει ευθέως για να μειώσει ή επηρεάσει τις τιμές των αεροπορικών ναύλων και ότι αυτό που μπορεί να πράξει το κράτος, είναι να υιοθετήσει μέτρα, τα οποία θα συμβάλουν στην αύξηση της προσφοράς, καθώς οι τιμές των εισιτηρίων ρυθμίζονται από τους κανόνες της προσφοράς και της ζήτησης.

Η Υπουργός ανέφερε ότι στο πλαίσιο της σύσκεψης ανασκοπήθηκαν οι ενέργειες που έχουν γίνει από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς από τα τέλη Απριλίου και εντεύθεν, οπότε και είχε πραγματοποιηθεί, η πρώτη σύσκεψη για το ζήτημα της συνδεσιμότητας και των αεροπορικών ναύλων.

Όλοι οι φορείς, πρόσθεσε, βρισκόμαστε στο ίδιο μήκος κύματος ως προς τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν. Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι τα μέτρα που λαμβάνονται, όπως και αυτά που πρόκειται να εφαρμοστούν, θα αποδώσουν σε μακροπρόθεσμο στάδιο και αφορούν κυρίως, την προσέλκυση νέων αεροπορικών εταιρειών, την αύξηση των δρομολογίων και την επανεξέταση των κινήτρων προς τις αεροπορικές εταιρείες, σε συνεργασία με την Hermes.

Η κ. Αναστασιάδου επεσήμανε ότι υπάρχει ενδιαφέρον από αεροπορικές εταιρείες, για να εγγραφούν στην Κύπρο. Ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος, ανέφερε ότι το υφυπουργείο θα συνεχίσει να εργάζεται προς την κατεύθυνση του ανοίγματος νέων προορισμών και της ενίσχυσης των υφιστάμενων δρομολογίων.

Τόνισε ότι υπάρχουν ενθαρρυντικές ενδείξεις από αγορές όπως η γερμανική και αυστριακή, από τις οποίες υπάρχει ζήτηση, για τουρισμό στο νησί μας. Πρόκειται για σημαντική εξέλιξη, ανέφερε, η οποία ενδεχομένως θα δώσει την ώθηση που πρέπει σε ορισμένες αεροπορικές εταιρείες, για να αυξήσουν υφιστάμενα δρομολόγια και να προσθέσουν νέα. Αυτό, πρόσθεσε, θα συμβάλει στην μείωση των αεροπορικών ναύλων.

Ερωτηθείς κατά πόσον υπάρχει συμφωνία με αεροπορική εταιρεία από τη Γερμανία και την Αυστρία, ανέφερε ότι οι εταιρείες λαμβάνουν τις αποφάσεις τους για το πτητικό πρόγραμμα του νέου έτους προς το τέλος του καλοκαιριού.

Πηγή: ΚΥΠΕ