Βόρεια Ιρλανδία: Αποζημίωση 10.000 λιρών σε δημόσια αξιωματούχο που… προσβλήθηκε από βασιλικά πορτρέτα

Το Γραφείο Διοίκησης της Βόρειας Ιρλανδίας υποχρεώθηκε να καταβάλει σε μια ανώτατη δημόσια υπάλληλο 10.000 λίρες σαν αποζημίωση, καθώς «υποχρεώθηκε» να περπατήσει ανάμεσα στα πορτρέτα της Βασίλισσας και του Δούκα του Εδιμβούργου και αισθάνθηκε προσβεβλημένη από αυτό.

Ο Λόρδος Maginnis ανέφερε στο Σώμα των Λόρδων ότι το Γραφείο προχώρησε στη «σκανδαλώδη» αυτή πληρωμή, σε μια προφανή προσπάθεια να «λυτρώσει» τα διαλυμένα συναισθήματα της υπαλλήλου, η οποία στη συνέχεια δέχτηκε και προαγωγή!

Σε σύντομη ανακοίνωσή του, το Γραφείο αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει την ακρίβεια του ισχυρισμού της υπαλλήλου. «Η κυβέρνηση αναλαμβάνει πολύ σοβαρά τις υποχρεώσεις της σύμφωνα με τη νομοθεσία περί δίκαιης απασχόλησης. Δεν θα σχολιάσουμε τα επιμέρους θέματα προσωπικού», ανέφερε η ανακοίνωση.

Ο Maginnis, πρώην βουλευτής κόμματος στη Βόρεια Ιρλανδία, δήλωσε στους Λόρδους την Τετάρτη το βράδυ, ότι η αξιωματούχος ήταν η Λι Χέγκαρτι, η οποία απασχολείται σε επιτροπή που ασχολείται με τις παρελάσεις, ένα σώμα που έχει εξοργίσει τους συνδικαλιστές για τις απαγορεύσεις που κατά καιρούς έχει επιβάλει.

«Αυτό το άτομο, που είχε εργαστεί στο Γραφείο για διάστημα 15 – 20 ετών, ισχυρίστηκε ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ήταν άδικο να εργάζεται κάπου, όπου προσβάλλεται από πορτρέτα», δήλωσε σχετικά άλλος αξιωματουχος με γνώση του θέματος.

Έπειτα από την εξέλιξη αυτή, τα πορτρέτα αφαιρέθηκαν και ο Χέγκαρτι κλήθηκε να δώσει τη γνώμη του σχετικά με αυτά που θα μπορούσαν να τα αντικαταστήσουν. Οι προτάσεις που έγιναν, αφορούσαν σε φωτογραφίες των βασιλιάδων που συναντώνται κατά τη διάρκεια των συσκέψεων στη Βόρεια Ιρλανδία.

«Δεν μου πειράζει η αντικατάσταση. Αυτό που μου απασχολεί είναι ότι η υπόθεση που υπέβαλε η καταγγέλλουσα διακανονίστηκε κρυφά και ότι το ποσό των 10.000 λιρών δόθηκε για… πληγωμένα αισθήματα» σχολίασε ο Λόρδος Μαγκίνις, χαρακτηρίζοντας την κίνηση αυτή «σκανδαλώδη».

Πηγή: protothema