ΥΠΟΙΚ: “Θετική διάθεση της Κυβέρνησης για περαιτέρω οικονομική ενίσχυση του Μελάθρου Αγωνιστών”

Το Μέλαθρον Αγωνιστών της ΕΟΚΑ, μετατρέπεται σε ένα από τα σημαντικότερα εξειδικευμένα ιατρικά κέντρα του τόπου μας, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, εκφράζοντας τη θετική διάθεση της Κυβέρνησης να συζητήσει προτάσεις για περαιτέρω οικονομική στήριξη του.

Ο κ. Γεωργιάδης επισκέφθηκε το πρωί το Μέλαθρον Αγωνιστών ΕΟΚΑ, στην Παλώδια, παρακάθισε σε σύσκεψη με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ενώ είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τις εγκαταστάσεις του, το Κέντρο Αποκατάστασης αλλά και τα έργα για τη νέα πτέρυγα, που αναμένεται να ολοκληρωθούν περί το τέλος του έτους.

Εκφράζοντας την ικανοποίηση του για τη διαπίστωση πως “το Μέλαθρο μετατρέπεται σε ένα από τα σημαντικότερα ιατρικά κέντρα και κέντρα αποκατάστασης στη χώρα μας”, ο Υπουργός Οικονομικών είπε πως ο ίδιος δεν μπορεί να σκεφτεί καλύτερο τρόπο τιμής προς τον αγώνα της ΕΟΚΑ, υποδεικνύοντας παράλληλα ότι, το Μέλαθρο (το οποίος εντάχθηκε στο ΓεΣΥ) είναι ανοικτό προς ολόκληρο τον πληθυσμό και καλύπτει ανάγκες σε ένα πολύ διευρυμένο φάσμα.

Η επέκταση του Μελάθρου, συνέχισε, θα του επιτρέψει να επιτελέσει αυτό το ρόλο με μεγαλύτερη επάρκεια και τόνισε πως “είναι δεδομένη η διάθεση του κράτους να το στηρίξει περαιτέρω, όταν προσδιορισθεί σχετικό αίτημα, το οποίο είναι και αυτό που έχουμε σήμερα συζητήσει”.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΔΣ του Μελάθρου, Θεοφάνης Παναγιώτου, ευχαρίστησε τον Υπουργό Οικονομικών για το ενδιαφέρον του και πρόσθεσε ότι αποτελεί έναν διαχρονικό φίλο και συμπαραστάτη.

ΚΥΠΕ