Ά. Κυπριανού: Δεν δεχόμαστε μαθήματα πατριωτισμού από τον ΔΗΣΥ

Προεδρικό και ΔΗΣΥ φόρεσαν τον μανδύα του ενδιαφερόμενου για το Κυπριακό και κατηγορούν το ΑΚΕΛ ότι τάχα αδιαφορεί για το εθνικό πρόβλημα, δήλωσε ο ΓΓ του κόμματος Άντρος Κυπριανού, διαμηνύοντας ότι το ΑΚΕΛ δεν δέχεται μαθήματα πατριωτισμού και ότι με πολιτικό κόστος έχει αποδείξει ότι είναι κόμμα πατριωτικό.

Σε διάσκεψη Τύπου στα γραφεία του ΑΚΕΛ, ο κ. Κυπριανού είπε ότι το Προεδρικό και ο ΔΗΣΥ τελούν υπό πανικό, διαφορετικά δεν μπορεί να εξηγηθεί το φαινόμενο ότι άλλα λέει το ΑΚΕΛ, άλλα προσποιούνται ότι ακούν και σε άλλα απαντούν.

«Κατηγορούν το ΑΚΕΛ ότι τάχα αδιαφορεί για το Κυπριακό. Εδώ και δύο χρόνια το μόνο πολιτικό κόμμα στην Κύπρο που απεύθυνε συνεχώς εκκλήσεις στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να αναλάβει πρωτοβουλίες για το Κυπριακό ήταν το ΑΚΕΛ. Ο Πρόεδρος κώφευε. Τα υπόλοιπα πολιτικά κόμματα και ο ΔΗΣΥ σιωπούσαν», ανέφερε.

«Ξαφνικά συναισθανόμενος την πίεση από τη διεθνή κοινότητα, ο κ. Αναστασιάδης αποφάσισε να ασχοληθεί με το Κυπριακό, την ώρα που η τουρκική προκλητικότητα και επιθετικότητα κορυφώθηκε, την ώρα που τίθεται από διάφορες πλευρές -και λυπούμαι να πω και στην ελληνοκυπριακή κοινότητα- η απαίτηση για αλλαγή του συμφωνημένου πλαισίου και συζήτηση λύσης δύο κρατών», πρόσθεσε.

«Τώρα που φόρεσαν τον μανδύα του ενδιαφερόμενου για το Κυπριακό προσπαθούν να μας πουν εμάς ότι δεν ενδιαφερόμαστε για το Κυπριακό. Προσπαθούν να μας δώσουν μαθήματα πατριωτισμού. Μαθήματα πατριωτισμού δεν δεχόμαστε από κανέναν και ιδιαίτερα από τον ΔΗΣΥ», είπε και σημείωσε ότι το ΑΚΕΛ απέδειξε στην πράξη ότι είναι κόμμα πατριωτικό και με πολιτικό κόστος στήριξε τις προσπάθειες λύσης του Κυπριακού, παρόλο που ήταν στην αντιπολίτευση και παρόλο που του συμπεριφέρθηκαν με τρόπο ανήθικο τα τελευταία χρόνια.

«Και πάλι αν ξαναχρειαστεί το ΑΚΕΛ θα αποδείξει στην πράξη πόσο πατριωτικό κόμμα είναι. Και όχι στα λόγια τα οποία μένουν κενά περιεχομένου, όπως κάνει το Προεδρικό και ο Δημοκρατικός Συναγερμός», συμπλήρωσε.

Ανέφερε δε ότι το 1993 ο ΔΗΣΥ μεταμορφώθηκε λίγους μήνες πριν τις προεδρικές εκλογές για να κερδίσει τις εκλογές και ότι το ίδιο έπραξε το ΄98 που ξαφνικά ανακάλυψε την ηφαιστειολογία, το 2013 όταν ο Νίκος Αναστασιάδης δεν είχε πρόβλημα να συνεργαστεί με το ΔΗΚΟ ανεξάρτητα από τις διαφορές που είχαν σε ό,τι αφορά το Κυπριακό και το 2018, που ενάμισι χρόνο πριν τις εκλογές φρόντισαν να απομακρύνουν το Κυπριακό από το κέντρο προσοχής για να κερδίσουν τις εκλογές. «Η προϊστορία αποδεικνύει ποιος είναι κόμμα πατριωτικό και ποιος αναλώνεται σε λόγια μεγάλα, υπερφίαλα, κενά περιεχομένου», είπε.

Εξάλλου, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ κάλεσε εκ νέου τον Πρόεδρο να απαντήσει στα δημοσιεύματα του OCCPR που τον αφορούν, κάνοντας λόγο για αδυναμία του Νίκου Αναστασιάδη να απαντήσει στις καταγγελίες και απορρίπτοντας ταυτόχρονα τη θέση ότι η Κύπρος διασύρεται λόγω της επιμονής του ΑΚΕΛ στο συγκεκριμένο θέμα.

«Σε ό,τι αφορά το θέμα με το Παρατηρητήριο για τη Διαφθορά, είναι πολύ παράξενη η λογική τους. Ο Πρόεδρος κατηγορείται για πολύ συγκεκριμένα πράγματα από αυτό το Παρατηρητήριο. Και το ΑΚΕΛ απαιτεί από τον Πρόεδρο να δώσει απαντήσεις σε αυτά τα πολύ συγκεκριμένα πράγματα. Απαντούν για οτιδήποτε άλλο, εκτός από εκείνα για τα οποία κατηγορούνται. Ο στόχος είναι να μετατεθεί η ουσία της συζήτησης οπουδήποτε αλλού, εκτός από την ουσία των κατηγοριών σε βάρος του Προέδρου της Δημοκρατίας», είπε.

Η Κύπρος διασύρεται και δυσφημίζεται συνεχώς για ενέργειες του Προέδρου της Δημοκρατίας και του δικηγορικού γραφείου που φέρει το όνομά του, σημείωσε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ και πρόσθεσε πως ο Πρόεδρος είναι υποχρεωμένος να απαντήσει σε αυτές τις κατηγορίες πειστικά, αντί να υπεκφεύγει.

Απέρριψε δε τη θέση ότι με αυτή την επιμονή του ΑΚΕΛ διασύρεται η Κύπρος διεθνώς, λέγοντας πως η Κύπρος διασύρεται με την αδυναμία του Προέδρου της Δημοκρατίας να απαντήσει σε αυτές τις συγκεκριμένες καταγγελίες.

Καταλήγοντας ανέφερε ότι η απομάκρυνση του Νίκου Αναστασιάδη από την εξουσία δεν είναι απαίτηση του ΑΚΕΛ αλλά του κυπριακού λαού.

Πηγή: ΚΥΠΕ