Αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου: Οι δημοφιλέστερες χώρες επιβατών…Ισραήλ και Λίβανος ανάμεσα σε αυτές

Στους Κύπριους και όχι μόνο  αρέσουν τα ταξίδια. Τα δεδομένα δείχνουν ότι οι συμπατριώτες μας και ξένοι ταξίδεψαν πολύ  και αυτό το καλοκαίρι. Από και προς την Κύπρο. Το «Newsbomb» εξασφάλισε στοιχεία για το «ρουν» της επιβατικής κίνησης τους τελευταίους μήνες. Οι αεροπορικές εταιρείες πρέπει να «τρίβουν τα χέρια τους» από ικανοποίηση αφού μέχρι το τέλος Ιουλίου 2019 διανύοντας συνολικά το πρώτο επτάμηνο του έτους παρατηρήθηκε αύξηση σε ποσοστό 3.1% στην επιβατική κίνηση στα δυο Αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που εξασφαλίσαμε ταξίδεψαν από το Αεροδρόμιο «Γλαύκος Κληρίδης» και το Αεροδρόμιο Πάφου συνολικά 6,123,561 άτομα (4,442,988 στο αεροδρόμιο Λάρνακας και 1,680,573 στο αεροδρόμιο Πάφου αντίστοιχα, αφίξεις και αναχωρήσεις). Πέρσι στο ίδιο διάστημα είχαν ταξιδέψει 5,939,136 επιβάτες (αύξηση 3,1% φέτος).

Αξίζει να αναφερθούμε και για τους αγαπημένους προορισμούς (Αεροδρόμια) όχι μόνο των Κυπρίων, αλλά αυτών που χρησιμοποίησαν τα δυο Αεροδρόμιά μας. Από το Αεροδρόμιο Λάρνακας οι 10  πρώτοι προορισμοί ήταν οι εξής: Μόσχα (Ρωσία), Αθήνα, Τελ – Αβίβ (Ισραήλ), Βιέννη (Αυστρία), Λονδίνο δυο προορισμοί Gatwick περισσότερο και Heathrow), Aγία Πετρούπολη (Ρωσία), Λούτον (Αγγλία), Βηρυτός (Λίβανος) και Κίεβο (Ουκρανία).

Από το Αεροδρόμιο Πάφου οι 10 πιο αγαπημένοι προορισμοί είναι οι: Λονδίνο (Gatwick), Μάντσεστερ (Αγγλία), Λονδίνο (Stansted), Tελ – Αβίβ (Ισραήλ), Μόσχα (Ρωσία), Θεσσαλονίκη, Μπέρμιγχαμ (Αγγλία), Λούτον (Αγγλία), Μπρίστολ (Αγγλία) East Midlands (Aγγλία).

Αυξήθηκαν τα δρομολόγια

Όπως μας ειπώθηκε από την Hermes το 2019 αυξήθηκαν και τα δρομολόγια αφού τέσσερεις νέες αεροπορικές εταιρείες «άνοιξαν λογαριασμό» στην Κύπρο. Πρόκειται για τις Εταιρείες:

Skyup που εκτελεί το δρομολόγιο Λάρνακα – Κίεβο και Λάρνακα – Χάρκοβο στην Ουκρανία.

 

Η γερμανική Tui Fly Germany που εκτελεί το δρομολόγιο Λάρνακα – Ντίσελντορφ και Λάρνακα – Φραγκφούρτη στη Γερμανία.

Η ελβετική Swiss International Airlines που προσφέρει το δρομολόγιο Λάρνακα – Γενεύη στην Ελβετία.

Η Kuwait Αirways που εκτελεί το δρομολόγιο Λάρνακα – Κουβέϊτ.