Αυτό είναι το κόστος κατασκευής της πλωτής μονάδας FPSO της Energean

Σε εξέλιξη είναι η κατασκευή της Πλωτής Μονάδας Παραγωγής, Αποθήκευσης και Εκφόρτωσης (FPSO) “Energean Power” για λογαριασμό της εταιρείας Energean, με το κόστος κατασκευής να προσεγγίζει το 1 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η FPSO είναι η πρώτη του είδους που εγκαθίσταται στην Ανατολική Μεσόγειο. Από τις αρχές του 2021, το Energean Power θα έχει τη δυνατότητα να εφοδιάζει την αγορά του Ισραήλ και άλλες γειτονικές αγορές με έως 8 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ετησίως.

Η εταιρεία, η οποία έχει προτείνει την εισαγωγή στην Κύπρο φυσικού αερίου από το Ισραήλ, δημοσιοποίησε στα social media ένα βίντεο που αποτυπώνει την πορεία της κατασκευής του “Energean Power”.

Η κατασκευή της βρίσκεται σε εξέλιξη σε ναυπηγεία της Κίνας και της Σιγκαπούρης. Όπως αναφέρεται «εκτός από την γεωπολιτική και επιχειρηματική σημασία, η λειτουργία της Energean Power έχει και σημαντική περιβαλλοντική διάσταση, καθώς συμβάλλει στην προσπάθεια της κυβέρνησης του Ισραήλ να απεξαρτήσει την παραγωγή ηλεκτρισμού από τον άνθρακα και να στραφεί στο φυσικό αέριο».

Ο σύνδεσμός με το βίντεο της κατασκευής του FPSO είναι ΕΔΩ.

Πηγή: ΚΥΠΕ