Χειροπέδες σε άντρα για υποθέσεις πλαστογραφίας και απάτης

Στη σύλληψη άντρα ηλικίας 47 ετών, προχώρησε σήμερα η Αστυνομία, στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης που αφορά απάτη σχετιζόμενη με ηλεκτρονικό υπολογιστή, πλαστογραφία, κυκλοφορία πλαστού εγγράφου, κλοπή, απόπειρα κλοπής, καθώς και για αδικήματα που αφορούν τον περί παρεμπόδισης και καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες νόμο.  

 
Σύμφωνα με την αστυνομία, υπήρξε πληροφορία για απόπειρα ανάληψης χρημάτων από άγνωστο πρόσωπο με τη χρήση πλαστής πιστωτικής κάρτας από αυτόματη ταμειακή μηχανή τράπεζας στη Λάρνακα. Μέλη του ΤΑΕ Λάρνακας μετέβησαν άμεσα στη σκηνή, όπου εντόπισαν το εν λόγω πρόσωπο.

Όπως διαπιστώθηκε πρόκειται για 47χρονο, ο οποίος προσπαθούσε να προβεί σε ανάληψη χρημάτων από την αυτόματη ταμειακή μηχανή με τη χρήση πλαστής κάρτας. Στην κατοχή του 47χρονου, εντοπίστηκαν ακόμη οκτώ πλαστές κάρτες και συνελήφθη για αυτόφωρο αδίκημα.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο διαμέρισμα που διαμένει στη Λάρνακα, εντοπίστηκε το χρηματικό ποσό των €200, το οποίο φέρεται να παραδέχθηκε ότι έκλεψε με τη χρήση πλαστής πιστωτικής κάρτας χθες στη Λάρνακα.

Από περαιτέρω εξετάσεις που έγιναν, διαπιστώθηκε ότι μεταξύ των ημερομηνιών 9-10/08/2019 έγιναν 61 συνολικά απόπειρες κλοπής χρημάτων με τη χρήση 49 πλαστών καρτών από δύο τράπεζες στη Λάρνακα, από τις οποίες κατάφερε πέντε φορές να πάρει το συνολικό ποσό των 200 ευρώ.

Εναντίον του υπόπτου, εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα δυνάμει του οποίου συνελήφθη σήμερα το μεσημέρι και τέθηκε υπό κράτηση για διευκόλυνση των ανακρίσεων.

Το ΤΑΕ Λάρνακας συνεχίζει τις εξετάσεις.

ΚΥΠΕ