Δυσαρέσκεια για τα «επικοινωνιακά παιχνίδια» Οζερσάι στα Βαρώσια εκφράζει ο Δήμος Αμμοχώστου

Έντονη δυσαρέσκεια για τα συνεχιζόμενα επικοινωνιακά παιχνίδια του «υπουργού εξωτερικών» Κουντρέτ Οζερσάι εκφράζουν ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο Αμμοχώστου, με αφορμή την επίσκεψη στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου Τ/κ δημοσιογράφων και δημοσιογράφων διαπιστευμένων στο ψευδοκράτος.

«Ο Δήμος Αμμοχώστου βρίσκεται σε συνεχή συνεννόηση με τους αρμόδιους κρατικούς φορείς και τα Ηνωμένα Έθνη, παρακολουθεί στενά το θέμα και αξιοποιεί κάθε μέσο που έχει στη διάθεσή του με στόχο την αποτροπή νέων τετελεσμένων στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Αναφέρεται επίσης ότι η προ ημερών είσοδος στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου για απογραφή των περιουσιών, αλλά και οι δηλώσεις Τ/κ αξιωματούχων περί ανοίγματος της περίκλειστης περιοχής και ιδιοκτησιακού καθεστώτος του ΕΒΚΑΦ «είναι απαράδεκτες και δεν συμβάλουν στην καλλιέργεια καλού κλίματος που θα επιτρέψει την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων και τελικά την επίλυση του προβλήματος».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η επιστροφή της Αμμοχώστου είναι θέμα ύψιστης προτεραιότητας όπως προνοεί η 5η παράγραφος της Συμφωνίας Υψηλού Επιπέδου Κυπριανού – Ντενκτάς της 19ης Μαΐου 1979 και τα δεσμευτικά ψηφίσματα 550 (1984) και 789 (1992) των Ηνωμένων Εθνών ως επίσης και οι αποφάσεις της Επιτροπής Αναφορών που υιοθετήθηκαν από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

«Η Αμμόχωστος μπορεί να αναγεννήσει την ελπίδα για οριστική και βιώσιμη λύση του Κυπριακού. Ο χρόνος δεν είναι σύμμαχός μας και το σημερινό status quo οδηγεί στη διχοτόμηση με καταστροφικές συνέπειες και για τις δυο κοινότητες. Μόνος τρόπος ειρηνικής επίλυσης του Κυπριακού προβλήματος είναι η επανέναρξη των συνομιλιών στο πλαίσιο που καθόρισε ο Γ.Γ. του ΟΗΕ» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΥΠΕ