‘Εγκριση για συμμετοχή στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα AGORA για τον Δήμο Αθηένου

Έγκριση για συμμετοχή στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα AGORA έλαβε ο Δήμος Αθηένου.


Σε δελτίο Τύπου του Δήμου αναφέρεται ότι η Αθηένου εγκρίθηκε για συμμετοχή στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα, στο πλαίσιο της πρόσκλησης “Europe for citizens”, στο οποίο μετέχει ως επικεφαλής εταίρος.

Ο Δήμος θεωρεί μεγάλη επιτυχία την έγκριση στο ΑGORA “γιατί  πετυχαίνει την έγκριση δεύτερου προγράμματος ως επικεφαλής εταίρος, μέσα από τα οριζόντια προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που εκτός  από το ουσιαστικό αποτέλεσμα που θα προκύψει για την Αθηένου, βοηθά και στην άντληση ευρωπαϊκών κονδυλίων”, αναφέρεται στο δελτίο Τύπου.

Στο πρόγραμμα, εκτός του Δήμου Αθηένου μετέχουν ως εταίροι οι Δήμοι Smolyan της Βουλγαρίας, Cinicello Balsamo της Λομβαρδίας – Ιταλίας, Santa Maria Da Feira της Πορτογαλίας και Αθήνας της Ελλάδας.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου το πρόγραμμα AGORA αφορά ανοικτό διάλογο σε δημόσιο χώρο, μέσω της πειραματικής μεθόδου διαλόγου και συμμετοχής όπως στην αρχαία Αθήνα.

“Αυτή η ενέργεια προωθεί την αντίληψη για την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη δημοκρατική συμμετοχή των συμμετεχόντων και τους βοηθά διευκολύνοντας το συναισθηματικό τμήμα της γνώσης, ενώ ενδυναμώνει τις διαπροσωπικές σχέσεις και προωθεί τις διαπροσωπικές ανταμοιβές”, αναφέρεται.

Επιπρόσθετα, όπως σημειώνεται στο δελτίο Τύπου, δημιουργεί βελτιωμένες δεξιότητες επικοινωνίας και συζήτησης μέσα στην ομάδα και δημιουργεί μια πιο ολοκληρωμένη άποψη του ευρύτερου πλαισίου, μέσα στο οποίο εμπίπτουν κοινωνιολογικές έννοιες.

Ο προϋπολογισμός του Προγράμματος AGORA είναι €143.640 και καλύπτεται 100% από ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.

ΚΥΠΕ