Έτοιμη για… άλλο ματς

Στο πρώτο παιχνίδι στην «Αρένα» είδαμε το εξής σκηνικό: την ΑΕΚ να κρατάει περισσότερο μπάλα από τη Γάνδη, να δημιουργεί περισσότερες ευκαιρίες κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, με τους Βέλγους να επιδιώκουν να… χτυπήσουν στην κόντρα, κυρίως στο δεύτερο μέρος προσπαθώντας να εκμεταλλευτούν τους κενούς χώρους.

Στην «Ghelamco Arena»‎ ωστόσο αναμένεται πως η εικόνα δεν θα είναι ακριβώς η ίδια με την «ΑΕΚ Αρένα». Η Γάνδη μοιάζει απίθανο να… περιμένει την ΑΕΚ και θα προσπαθήσει, βάσει λογικής, να επιβάλει αυτή τον δικό της ρυθμό (ενίοτε… ξέφρενο ρυθμό, αν υπολογίζουμε ότι έριξε πέντε γκολ στη Βιτορoύλ και τέσσερα στην Έουπεν από το πρώτο ημίχρονο), να σκοράρει και να… τελειώσει νωρίς την υπόθεση πρόκριση.

Η ΑΕΚ ετοιμάζεται για ένα… άλλο παιχνίδι στο Βέλγιο σε σχέση με το πρώτο στη Λάρνακα. Ο Ιμανόλ Ιδιάκεθ γνωρίζει πολύ καλά ότι η Γάνδη θα παρουσιαστεί διαφορετική. Θα είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να μην χαθεί καθόλου η αυτοσυγκέντρωση από τους ποδοσφαιριστές του και να ελαχιστοποιηθούν τα λάθη από την πλευρά τους.

Την ίδια ώρα, είναι άκρως απαραίτητο να παρουσιαστούν αυτή τη φορά αποτελεσματικοί. Ένα γκολ δεν θα δώσει απλά ψυχολογία στην ΑΕΚ ή θα την βάλει πολύ πιο δυναμικά στο κόλπο της πρόκρισης. Θα προσθέσει πίεση κι άγχος στον αντίπαλο.

Πολλοί προφανώς σκέφτονται τον προ τριετίας αγώνα με την Σπαρτάκ Μόσχας. Λογικό. Η ΑΕΚ καλείται να κάνει ένα σχεδόν αψεγάδιαστο παιχνίδι για να μπορέσει να πάρει το εισιτήριο στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Στην ομάδα της Λάρνακας ξέρουν τις δυσκολίες, αλλά το λένε και το πιστεύουν ότι… μπορούν.

Πηγή: balla.com.cy