Φλόριντα: Τρεις επιθέσεις καρχαριών στην ίδια παραλία μέσα σε 24 ώρες

Τρεις επιθέσεις καρχαριών μέσα σε διάστημα 24 ωρών συνέβησαν στην παραλία με την ονομασία Νέα Σμύρνη στη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών, την επονομαζόμενη -και όχι άδικα- παγκόσμια «πρωτεύουσα» των επιθέσεων καρχαριών.

Το Σάββατο, η 20χρονη σέρφερ Emily Comfort δέχτηκε δάγκωμα στο αριστερό της χέρι και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας, χωρίς να φέρει τραύματα απειλητικά για την υγεία της.

Μισή ώρα αργότερα, στον 21χρονο σέρφερ Riley Petrovich  παρασχέθηκε ιατρική φροντίδα για δάγκωμα από καρχαρία στο δεξί του πόδι. Ο νεαρός αρνήθηκε να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο.

Σε λιγότερο από 24 ώρες από τις δύο επιθέσεις, ο 51χρονος Peter Bourbeau, ο οποίος βρισκόταν στο νερό μέχρι το γόνατο, δέχτηκε δάγκωμα στο δεξί του πόδι. Όπως είπε ο ίδιος, κλώτσησε τον καρχαρία με το αριστερό του πόδι και τον έδιωξε.

Πολλά μικρά ψάρια συγκεντρώνονται στην προβλήτα της εν λόγω παραλίας και οι καρχαρίες τα ακολουθούν, σύμφωνα με τον Gavin Naylor, διευθυντή του προγράμματος για την έρευνα των καρχαριών στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Φλόριντα.

Τα καλύτερα σημεία για σερφ βρίσκονται επίσης σε αυτή την παραλία, λέει ακόμα ο Naylor και επισημαίνει ότι εάν κάνεις σερφ στο συγκεκριμένο σημείο, οι πιθανότητες να βρίσκεσαι πολύ κοντά σε έναν καρχαρία, είναι υψηλές.

«Οι σέρφερ το γνωρίζουν αυτό όλοι. Αναφέρουν συχνά ότι βλέπουν καρχαρίες στην περιοχή. Ενώ αυτό μπορεί να αποτελεί νέο για την κοινότητα των μη σέρφερ, είναι ευρέως γνωστό στους ίδιους και στους επιστήμονες».

Σύμφωνα με τα στοιχεία, στην εν λόγω κομητεία έχουν σημειωθεί 303 επιθέσεις καρχαριών –οι περισσότερες από οπουδήποτε αλλού στις ΗΠΑ- από το 1882. Η περιοχή με τον δεύτερο μεγαλύτερο αριθμό επιθέσεων είναι το Brevard της Φλόριντα με 147.

Από τις 1.441 επιβεβαιωμένες επιθέσεις καρχαριών στις ΗΠΑ από το 1837. Η Φλόριντα βρίσκεται στην κορυφή της λίστας, με τον αριθμό ρεκόρ των 828 επιθέσεων. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Χαβάη με 162 επιθέσεις.

Πηγή: cnn.gr