Η κλιματική αλλαγή και η προστασία του περιβάλλοντος σε διεθνή ανταλλαγή νεών στον Αγρό

Με θέμα την κλιματική αλλαγή και την προστασία του περιβάλλοντος, ο Φιλοδασικός Σύνδεσμος Αγρού, θα φιλοξενήσει μεταξύ 23-31 Αυγούστου 2019, την διεθνή ανταλλαγή νέων με τίτλο “rescEU” , η οποία είναι υπό την αιγίδα του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου και του Ευρωπαϊκού προγράμματος για την νεολαία, την εκπαίδευση και τον αθλητισμό, ERASMUS+.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Φιλοδασικού Συνδέσμου Αγρού, στην ανταλλαγή θα λάβουν μέρος συνολικά 35 νέοι ηλικίας 18-30 ετών που προέρχονται από 7 Ευρωπαϊκές χώρες (Ιταλία, Αγγλία, Τσεχία, Ρουμανία, Πολωνία, Εσθονία και Κύπρο).

Για μια εβδομάδα οι συμμετέχοντες θα ανταλλάξουν ιδέες, απόψεις, προτάσεις και καλές πρακτικές σχετικά με την κλιματική αλλαγή, την ανακύκλωση και την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών. Το πρόγραμμα δραστηριοτήτων θα περιλαμβάνει πολλές δραστηριότητες μη τυπικής μάθησης όπως βιωματικά εργαστήρια, ομάδες εργασίας, διαλέξεις, ανοικτές συζητήσεις, προσομοιώσεις, ανταλλαγή καλών πρακτικών και παιχνίδια ρόλων.

Επίσης, θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικές επισκέψεις στο Γεωπάρκο Τροόδους, στο Βοτανικό κήπο και στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης του Εθνικού Δασικού Πάρκου Τροόδους

Πηγή: ΚΥΠΕ