ΗΠΑ: Συνελήφθη και απολύθηκε μεθυσμένη αεροσυνοδός (Video)

Μία αεροσυνοδός συνελήφθη στις ΗΠΑ, μετά τις σοβαρές ανησυχίες που εξέφρασαν οι επιβάτες μιας πτήσης από το Σικάγο στο Σάουθ Μπεντ, αναφορικά με την κατάστασή της. 

Η Τζούλιαν Μαρτς, από το Γουισκόνσιν, συνελήφθη στις 2 Αυγούστου, μετά την προσγείωση της πτήσης της United Airlines και κατηγορείται για δημόσια μέθη, «γεγονός που έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή ενός άλλου ανθρώπου, δηλαδή των επιβατών», σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Οι επιβάτες πίστεψαν ότι ήταν είτε μεθυσμένη, είτε ότι είχε υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο, σύμφωνα με τα έγγραφα του δικαστηρίου, που επικαλείται το CNNi, το οποίο προσπάθησε να επικοινωνήσει με την Μαρτς ανεπιτυχώς, ενώ η ίδια θα βρεθεί ενώπιον του δικαστηρίου στις 29 Αυγούστου.

Το αλκοστέστ στο οποίο υποβλήθηκε μετά την προσγείωση, έδειξε ότι είχε καταναλώσει αλκοόλ πέντε φορές πάνω από το επιτρεπτό όριο για τα πληρώματα αεροσκαφών. Μάλιστα, όταν οι αρχές του Σάουθ Μπεντ την ρώτησαν σε ποια πόλη βρίσκεται, η αεροσυνοδός απάντησε στο Σικάγο.

Με γραπτή ανακοίνωση, η Air Wisconsin ανακοίνωσε την απόλυση της αεροσυνοδού, σημειώνοντας ότι «θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε με τις αρμόδιες τοπικές αρχές και θα τις βοηθήσουμε όσο χρειάζεται».

Μιλώντας στο CNNi ένας από τους επιβάτες της πτήσης, δήλωσε πως η συμπεριφορά της Μαρτς ήταν «περίεργη».

«Ξεκίνησε την ανακοίνωση ασφαλείας αλλά σταμάτησε δευτερόλεπτα αργότερα, χωρίς να την τελειώσει. Οι πιλότοι την κάλεσαν μέσω της ενδοεπικοινωνίας πριν από την απογείωση, για να πάρουν την επιβεβαίωση ότι το πλήρωμα της καμπίνας είναι εντάξει, αλλά χρειάστηκαν αρκετές “ειδοποιήσεις” πριν εκείνη τους απαντήσει», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Φαινόταν σαν να είχε λιποθυμήσει, κοιμόταν όλη τη διάρκεια της πτήσης», συμπλήρωσε.

Πηγή: cnn.gr