Κίνα: Ενδείξεις τρομοκρατίας στις διαδηλώσεις του Χονγκ Κονγκ

Το αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσε πως ματαιώνονται σήμερα όλες οι πτήσεις λόγω της καθιστικής διαμαρτυρίας των διαδηλωτών.

Η κινεζική κυβέρνηση ενίσχυσε σήμερα την καταγγελία των διαδηλώσεων υπέρ της δημοκρατίας στο Χονγκ Κονγκ, λέγοντας πως βλέπει «ενδείξεις τρομοκρατίας» πίσω από τη βίαιη αμφισβήτηση της εξουσίας, ενώ ματαιώθηκαν σήμερα οι πτήσεις προς και από το Χονγκ Κονγκ εξαιτίας της έκτασης που έχει λάβει μια διαδήλωση στο κύριο τέρμιναλ του αεροδρομίου, όπου έχουν συγκεντρωθεί σήμερα 5.000 διαδηλωτές.

«Οι ριζοσπαστικοί διαδηλωτές του Χονγκ Κονγκ έχουν επανειλημμένα χρησιμοποιήσει εξαιρετικά επικίνδυνα αντικείμενα για να επιτεθούν σε αστυνομικούς, κάτι που αποτελεί ήδη ένα σοβαρό έγκλημα και αποκαλύπτει τις πρώτες ενδείξεις τρομοκρατίας», τόνισε από το Πεκίνο ο Γιάνγκ Γκουάνγκ, εκπρόσωπος του Γραφείου Υποθέσεων του Χονγκ Κονγκ και του Μακάο.

Ο ίδιος τόνισε πως το Χονγκ Κονγκ βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι έπειτα από δύο μήνες αντικυβερνητικών διαδηλώσεων και πως η βία εκεί πρέπει να σταματήσει.

Ο Γιάνγκ Γκουάνγκ υποστήριξε την αστυνομία όσον αφορά τον τρόπο που αντιμετωπίζει τις διαμαρτυρίες και τόνισε πως αυτοί που νοιάζονται για την πόλη θα πρέπει να ταχθούν κατά της βίας.

Στο μεταξύ, το αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσε πως ματαιώνονται σήμερα όλες οι πτήσεις που αναχωρούν ή φθάνουν σ’ αυτό λόγω της έκτασης που έχει λάβει μια ειρηνική διαδήλωση που συνεχίζεται για τέταρτη ημέρα στο κύριο τέρμιναλ του αεροδρομίου.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας δήλωσε πως 5.000 διαδηλωτές βρίσκονται σήμερα μέσα στο τέρμιναλ.

Πηγή: protothema.gr