Ο Πρόεδρος της Βολιβίας χάθηκε για μία ώρα στη ζούγκλα

Την ώρα που ο Αμαζόνιος καιγόταν και στην πλευρά της Βολιβίας, ο Πρόεδρος της χώρας, Εβο Μοράλες, είχε πάει στο μέτωπο των πυρκαγιών στη ζούγκλα, προκειμένου να στηρίξει τους πυροσβέστες στην προσπάθεια κατάσβεσης τους.

Μάλιστα, μετείχε και ο ίδιος προσπαθώντας να σβήσει μια εστία φωτιάς. Οπως αποκάλυψε ωστόσο, για μία περίπου ώρα, χάθηκε στη ζούγκλα του Αμαζονίου, καθώς δεν μπορούσε να βρει τον δρόμο όπου και θα έφευγε. Οι στρατιώτες όμως έδωσαν την λύση και τον βοήθησαν να βρει τον προσανατολισμό του.

«Είχαμε μια περιπετειούλα το περασμένο βράδυ. Χαθήκαμε για περίπου μία ώρα, όμως, χάρη στους στρατιώτες, μπορέσαμε να βρούμε τον δρόμο και να επιστρέψουμε», είπε χαμογελώντας ο Μοράλες σε δημοσιογράφους στη Ρομπορέ. Μάλιστα, κυκλοφόρησε και ερασιτεχνικό βίντεο, στο οποίο ο Πρόεδρος της Βολιβίας ακούγεται να επαναλαμβάνει μέσα στη νύχτα: «Πού είστε;», επιβεβαιώνοντας στη συνέχεια πως είχε χαθεί.

Είχε πάει να συνοδεύσει ομάδα δασοπυροσβεστών και χάθηκε σε δασική έκταση κοντά στο χωριό Καμπάγιο Μουέρτο, στην κοινότητα Σαν Ιγνάσιο δε Βελάσκο. Ο Έβο Μοράλες δήλωσε ότι στην περιοχή πλέον μαίνονται 342 πυρκαγιές, δίνοντας στη δημοσιότητα αριθμό διπλάσιο από εκείνον που καταγραφόταν την προηγουμένη. Στην Βολιβία έχουν καεί πάνω από 9,5 εκατομμύρια στρέμματα μόνο στον Αμαζόνιο, με την καταστροφή για το περιβάλλον να είναι τεράστια.

Πηγή: iefimerida.gr