Οροφή καταπλάκωσε άντρα στη Λάρνακα (Video)

Οι δραματικές εικόνες είναι από οικία στην τουρκοκυπριακή συνοικία στη Λάρνακα.

Το ρολόι έδειχνε εννέα το πρωί, όταν έπεσε η οροφή υπνοδωματίου, την ώρα που εντός του κοιμόταν αμέριμνος ο ένοικος του σπιτιού, 51 ετών, ελληνοκύπριος πρόσφυγας.

Φάνηκε τυχερός στην ατυχία του,  διότι, όπως ο ίδιος περιέγραψε αργότερα σε συγγενικά του πρόσωπα, τα πρώτα κομμάτια που έπεσαν πάνω του, έμελλε να ήταν τα μικρότερα. Γλίτωσε, παρά τρίχα, τα χειρότερα, με ένα κύλισμα του σώματός του στο κρεβάτι.

Ο πρόσφυγας μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Νοσοκομείο Λάρνακας, με κατάγματα στα πλευρά και άλλα ελαφρότερα τραύματα στο κεφάλι και στο σώμα. Επί τόπου έσπευσαν μέλη της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και της Επαρχιακής Διοίκησης, τα οποία διερευνούν τις συνθήκες του περιστατικού.

Η αδελφή του θύματος καταγγέλλει  τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες για αδιαφορία. Ζητούσαν μάταια, με επιστολές, εδώ και χρόνια, από την Επαρχιακή Διοίκηση, να στείλει κάποιον για να επιδιορθώσει την οροφή.

Περιστατικά πτώσης οροφών καταγράφηκαν και σε άλλα σπίτια του ιδίου τουρκοκυπριακού συνοικισμού. Από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα, μέχρι στιγμής.

Τα εν λόγο σπίτια, που είναι τουρκοκυπριακής ιδιοκτησίας, μετά την τουρκική εισβολή, παραχωρήθηκαν, από την κυβέρνηση, σε ελληνοκύπριους πρόσφυγες.

Κάτοικοι δηλώνουν ότι τα σπίτια τους αφέθηκαν στο έλεος του χρόνου λόγω της αδράνειας των Αρχών σε συνδυασμό με τη δική τους οικονομική αδυναμία.

Όταν βρέχει, αυτή η γυναίκα αναγκάζεται να μαζεύει με τους κουβάδες το νερό, που στάζει από την οροφή του σπιτιού της.

Τριτοκοσμική και η εξωτερική όψη των σπιτιών του συνοικισμού, με  εκτεταμένες ρωγμές στους τοίχους και επικίνδυνα μπαλκόνια. Γκρεμοτσακισμένη ζωή σε ετοιμόρροπα κτήρια.

Πηγή: sigmalive.com