Πρωταθλητής LSB 2019 o ΑΠΟΕΛ

Σε έναν εντυπωσιακό τελικό, ο ΑΠOΕΛ επικράτησε των LasVegas Unknown και αναδείχθηκε πρωταθλητής στο 4ο Laconia Summer Basketours στον Δήμο Μονεμβασιάς.  Η ομάδα από τους Μολάους κατάκτησε τον τίτλο για τρίτη φορά σε τέσσερα χρόνια, έχοντας στο δυναμικό της τους Αλέξανδρο Σπυριδωνίδη (30π.), Αβραάμ Καλλινικίδη (13π.), Κωστή Εζόμο(28π.), Άντριου Ντάουερ (7π.) και Γιώργο Νάκη (15π.).

Ο Αλέξανδρος Σπυριδωνίδης, που ήταν εκπληκτικός καθ’ όλη τη διάρκεια του τουρνουά, αναδείχθηκε MVP 2019 και πρώτος σκόρερ με 138 πόντους.

Κυρίαρχος των αιθέρων στον διαγωνισμό καρφωμάτων ήταν ο Τόνι Ικλς των Las Vegas Unknown, προσφέροντας ένα ξεχωριστό σόου στο κοινό. Στο διαγωνισμό τριπόντων, νικητής αναδείχθηκε ο Γιάννης Αθανασούλας που κυριάρχησε του περυσινού νικητή Γιώργου Τράμπαρη.

Πριν την έναρξη του μεγάλου τελικού, πραγματοποιήθηκε το 30ο Τζάμπολ Αγάπης με τη συμμετοχή παιδιών που βρίσκονται στο φάσμα του αυτισμού. Μέρος στον ειδικό αγώνα έλαβαν επαγγελματίες.

Στο πλαίσιο του τελικού, παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί από τον το μουσικοχορευτικό σύλλογο Μολάων «Οι Μύλοι». Επιπλέον, ο παλαιστικός σύλλογος Σπάρτης πραγματοποίησε επίδειξη πάλης στο Κλειστό των Μολάων.

Παρουσιαστές στο τελικό του 4ου LaconiaSummer Basketour ήταν οι ραδιοφωνικοί παραγωγοί από την Καλαμάτα, Γιώργος Πουλοπάτης και Κάλλι Κολόζι.

Τα αποτελέσματα:

(Μικρός τελικός) Δαιμονιά-Κάστρο Μονεμβασιάς 76-93

(Τελικός) ΑΠOΕΛ-LasVegas Unknown 93-90

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ AΠΟΕΛ

Το 1978 μια παρέα κατοίκων των Μολάων έκριναν αναγκαία την ίδρυση ενός αθλητικού συλλόγου, για τη νεολαία του τόπου μας. Έχουμε ακούσει από τους παλαιότερους, πως μια ημέρα σηκώθηκε αυτή η παρέα από ένα τραπέζι κι έτρεξαν να μαζέψουν ότι χρειάζεται  …άλλοι χαρτιά, άλλοι παιδιά, χρήματα κτλ. Έτσι όταν κατοχυρώθηκε η πρόταση του κ. Γιώργου για το όνομα να ήταν «Αθλητικός Ποδοσφαιρικός Όμιλος Επιδαύρου Λιμηράς» ο κυρ’ Αντώνης ανέλαβε τα τυπικά του θέματος και σε μερικές ημέρες όλα τα χαρτιά ήταν έτοιμα.

Αυτό που έμενε πλέον, ήταν η συγκέντρωση των παιδιών για να συμπληρωθεί ο απαραίτητος αριθμός αθλητικών δελτίων. Ο αριθμός με τον καιρό υπερκαλύφθηκε. Γι’ αυτό φρόντισανκυρίως ο Γ. Παπαδόπουλος που βρήκε παιδιά και τους έκανε ποδοσφαιριστές, ο Δ. Παντελής καλαθοσφαιριστές, ο κ. Μαδημένος (γυμναστής) βολεϊμπολίστες και μερικούς αθλητές στίβου.

…1978 – 2015, περισσότεροι από 1000 αθλητές κι αθλήτριες, έμαθαν τι σημαίνει αθλητική ιδέα και πόσο σημαντικός είναι ο αθλητισμός ιδιαίτερα σε έναν τόπο, όπου οι νέοι λιγοστεύουν.

Πηγή:balla.com.cy