Σ.Ιωάννου: «Την Κυριακή νικητής θα είναι η Αμμόχωστος»

Την Κυριακή νικητής των εκλογών θα είναι η Αμμόχωστος ανέφερε σήμερα ο υποψήφιος για τη δημαρχία της πόλης Σίμος Ιωάννου, ο οποίος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα είναι ο ίδιος Δήμαρχος και μαζί με τους άλλους συνυποψηφίους του θα συνεργαστεί για το καλό της κατεχόμενης πόλης.

Σε δηλώσεις ύστερα από συνάντηση που είχε με το εκλογικό του επιτελείο στο Πάρκο της Λεωφόρου Αμμοχώστου στη Δερύνεια, στη παρουσία και του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ, ο Σίμος Ιωάννου ευχαρίστησε τον Άντρο Κυπριανού για την παρουσία του στη περιοχή αλλά και τους εκπροσώπους των κομμάτων που υποστηρίζουν την υποψηφιότητα του.

Είναι πολύ βαρύ φορτίο να αναλαμβάνεις το Δήμο Αμμοχώστου, σημείωσε ο κ. Ιωάννου αφού όπως εξήγησε είναι ένας Δήμος «που υπηρέτησαν πολύ αξιόλογοι Δήμαρχοι και έδωσαν το στίγμα τους με την πολύχρονη προσφορά τους στη πόλη. Όμως πιστεύω ότι έχουμε τη δύναμη, με τη συμπαράσταση όλου του Δημοτικού Συμβουλίου, με τη συμπαράσταση όλων των οργανωμένων συνόλων της πόλης να δώσουμε τη μάχη που είναι μία, η επιστροφή στην Αμμόχωστο, να σταματήσουμε τα τετελεσμένα και να δώσουμε τη μάχη δυναμικά για να σταματήσει αυτός ο όλεθρος, που προσπαθούν οι Τούρκοι και κάποιοι άλλοι, που είναι η διχοτόμηση της Κύπρου και η διχοτόμηση θα φέρει και το τελικό κλείσιμο του θέματος της Αμμοχώστου».

Αναφερόμενος στους στόχους του, ο κ. Ιωάννου είπε ότι είναι η μετάβαση στην Ευρωπαϊκή Ένωση και με τη βοήθεια όλων των Ευρωβουλευτών να επαναδραστηριοποιηθεί η Επιτροπή Αναφορών για την Κύπρο, η επίσκεψη σε όλες τις χώρες που μπορούν να πιέσουν την Τουρκία και στους πρέσβεις των πέντε μονίμων χωρών του Συμβουλίου Ασφαλείας, αλλά και σε οποιουσδήποτε φορείς που μπορούν να πιέσουν την Τουρκία για να σταματήσει την προσπάθεια για εποικισμό της Αμμοχώστου.

Είπε ακόμα ότι θα ζητήσει «από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου, με τον Δήμαρχο και εκπροσώπους των κομμάτων για να συζητήσουμε αποκλειστικά μόνο το θέμα της Αμμοχώστου. Ακόμα θα γίνουν και άλλες προσπάθειες, όπως δημιουργία της Συντονιστικής Επιτροπής Αμμοχώστου, πλήρης συνεργασία με το Συμβούλιο Επανεγκατάστασης και Ανοικοδόμησης Αμμοχώστου και συνεργασία με νομικούς και πρώην διπλωμάτες που θα βοηθούν το έργο του Δημάρχου και του Δημαρχείου σε νομικά και διπλωματικά θέματα».

Ο υποψήφιος Δήμαρχος ανέφερε επίσης ότι θα επιδιώξει «τη σύσφιξη του συνδετικού ιστού της Αμμοχώστου, που βρίσκεται από την Πόλη της Χρυσοχούς μέχρι τη Δερύνεια».

Από την πλευρά του ο Άντρος Κυπριανού ανέφερε ότι «οι εκλογές της Κυριακής που διεξάγονται μετά τον αδόκητο θάνατο του Αλέξη Γαλανού γίνονται σε μια πάρα πολύ σημαντική περίοδο για την Αμμόχωστο. Από την πλευρά μερίδας της ηγεσίας της Τ/κ Κοινότητας επιχειρείται η δημιουργία τετελεσμένων και από την άλλη βέβαια πρέπει να συνεχίσει ο δικός μας ο αγώνας ο οποίος στοχεύει στην υλοποίηση των σχετικών ψηφισμάτων του ΟΗΕ, που προνοούν για επιστροφή της πόλης στους νόμιμους κατοίκους της κάτω από τη διοίκηση των Ηνωμένων Εθνών».

Πρόσθεσε ότι «χρειάζεται σε αυτή τη κρίσιμη φάση για την Αμμόχωστο, η οποία αποτελεί ένα σημαντικό μέρος της ευρύτερης προσπάθειας για συνολική λύση στο Κυπριακό, να βρεθεί επικεφαλής της πόλης μια πολιτική προσωπικότητα, η οποία να ενστερνίζεται τις σωστές πολιτικές θέσεις και η οποία να έχει την ικανότητα να συνεργαστεί με την πολιτική ηγεσία του τόπου για να προωθήσουν τα συμφέροντα της Αμμοχώστου, αλλά και να συμβάλει ταυτόχρονα στις γενικότερες προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού».

Θεωρούμε, συνέχισε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ «ότι αυτή η προσωπικότητα είναι ο Σίμος Ιωάννου, ένας άνθρωπος ο οποίος έχει να δείξει δεκαετίες αγώνων στα πολιτικά και κοινωνικά δρώμενα του τόπου, ένας άνθρωπος που έχει τις σωστές πολιτικές θέσεις και την ικανότητα να ηγηθεί μαζί με τους υπόλοιπους Αμμοχωστιανούς, της προσπάθειας για επιστροφή της πόλης στους νόμιμους κατοίκους».

Ο κ. Κυπριανού ευχαρίστησε τα άλλα πολιτικά κόμματα που στηρίζουν την υποψηφιότητα του Σίμου Ιωάννου, το ΔΗΚΟ, τη Συμμαχία Πολιτών, τη Δημοκρατική Παράταξη και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «με σκληρή δουλειά την Κυριακή θα ανοίξει μια νέα εποχή για την Αμμόχωστο. Μια εποχή βέβαια που θα αποτελεί συνέχεια των προσπαθειών που είχαν ξεκινήσει από προηγούμενους Δημάρχους και εντάθηκαν ακόμα περισσότερο από τον αείμνηστο Αλέξη Γαλανό στην προσπάθεια να εφαρμοστούν τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ για την πόλη».

Πηγή: ΚΥΠΕ