Σε παραλιακό ξενοδοχείο της Αγίας Νάπας – Τουρίστες συγκάτοικοι με ποντίκια

Σε περίοδο αιχμής της τουριστικής περιόδου οι καταγγελίες στο Υφυπουργείο Τουρισμού από τουρίστες βρίσκονται σε έξαρση. Τα παράπονα πολλά και για διάφορα ζητήματα, κυρίως για θέματα καθαριότητας των τουριστικών καταλυμάτων, γεγονός που πλήττει καίρια την εικόνα της Κύπρου σαν τουριστικού προορισμού.

Ενδεικτική είναι η περίπτωση καταγγελίας σε βάρος ξενοδοχείου στην Αγία Νάπα, το οποίο διαθέτει και χώρο αναψυχής – λούνα πάρκ για μικρά παιδιά. Οι αλλοδαποί τουρίστες που εγκαταστάθηκαν στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο, κοντά στο λιμανάκι της Αγίας Νάπας, διαπίστωσαν γρήγορα ότι συγκατοικούσαν με ποντίκια και κατσαρίδες. Το δωμάτιό τους κάθε άλλο παρά κατάλληλο για διαμονή και μάλιστα για πρόσωπα που ήθελαν να περάσουν άνετα και ασφαλή κάποιες μέρες των διακοπών τους. Υπέβαλαν το παράπονό τους στο Υφυπουργείο Τουρισμού το οποίο ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημά τους. Μάλιστα από την έρευνα που διενεργήθηκε, προέκυψε ότι το ξενοδοχείο εκτός των άλλων εργοδοτούσε και παράνομους υπαλλήλους.

Τέτοια γεγονότα είναι που πλήττουν καίρια τον τουρισμό μας και αμαυρώνουν τη γενικότερη εικόνα της Κύπρου ως τουριστικού προορισμού. Ασφαλώς τέτοιες εικόνες δεν συνάδουν με χώρα που χαρακτηρίζεται σαν τουριστική κι ούτε περιποιούν τιμή σε πρόσωπα και επιχειρήσεις που θέλουν να αποκαλούνται επαγγελματίες και να ασχολούνται με σοβαρότητα με την τουριστική βιομηχανία.