Σίμο Ιωάννου στηρίζει η Συμμαχία Πολιτών για Αμμόχωστο – Κανέναν η ΕΔΕΚ

Τη στήριξή της στην υποψηφιότητα του Σίμου Ιωάννου για τη δημαρχία της Αμμοχώστου ανακοίνωσε σήμερα η Συμμαχία Πολιτών, ενώ η ΕΔΕΚ με ανακοίνωσή της την Παρασκευή, ανέφερε ότι δεν μπορεί να υποστηρίξει κανέναν υποψήφιο.

«Μετά από τη συνάντηση που είχαμε στα γραφεία μας με τον υποψήφιο Δήμαρχο Αμμοχώστου κ. Σίμο Ιωάννου, την ανταλλαγή απόψεων γύρω από το θέμα της Αμμοχώστου και με δεδομένο ότι το Κίνημα μας είχε στηρίξει την υποψηφιότητα του κύριου Ιωάννου και στις Δημαρχιακές Εκλογές του 2016, η Γραμματεία του κινήματος αποφάσισε όπως στις εκλογές της 25ης Αυγούστου στηρίξει την υποψηφιότητα του», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Συμμαχίας Πολιτών.

Από την πλευρά της η ΕΔΕΚ αναφέρει ότι οι επικείμενες εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δημάρχου της κατεχόμενης πόλης της Αμμοχώστου αποκτούν μίαν ιδιαίτερη σημασία.

«Οι προκλητικές ενέργειες του κατοχικού καθεστώτος να προχωρήσει σε άνοιγμα της πόλης για εγκατάσταση κατοίκων κάτω από τον έλεγχό του, η προσπάθεια αλλοίωσης του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των ακινήτων που βρίσκονται εντός της κλειστής περιοχής της πόλης, και σε συνδυασμό με τη συνεχιζόμενη προσπάθεια για επιστροφή των νόμιμων κατοίκων της, προσδίδουν στο Δήμο Αμμοχώστου και ιδιαίτερα στο Δήμαρχο μια ιδιαίτερη πολιτική σημειολογική αξία», προστίθεται στην ανακοίνωση του Κινήματος της Παρασκευή.

Εκφράζεται παράλληλα η εκτίμηση ότι κάτω από αυτές τις συνθήκες θα έπρεπε κοινή συναινέσει τα πολιτικά κόμματα, οι ομάδες πολιτών κ.ά. να υποδείξουν ως Δήμαρχο μια προσωπικότητα, η οποία να έχει το πολιτικό υπόβαθρο αλλά και τη δυνατότητα να προβάλει αξιόπιστα το θέμα της Αμμοχώστου και να διεκδικήσει την εφαρμογή των αποφάσεων και των ψηφισμάτων του ΟΗΕ για την επιστροφή της πόλης στους νόμιμους κατοίκους της.

«Διερευνήσαμε αυτή τη δυνατότητα με προσοχή και μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας χωρίς θετικό αποτέλεσμα. Τα υπόλοιπα κόμματα έκαναν τις επιλογές τους οι οποίες είναι απόλυτα σεβαστές. Όπως έχει διαμορφωθεί το τελικό σκηνικό μετά και την υποβολή των υποψηφιοτήτων, εκτιμούμε ότι δεν υπάρχει υποψήφιος ο οποίος να πληροί τις παραπάνω πολιτικές προϋποθέσεις. Ως εκ τούτου η ΕΔΕΚ δεν μπορεί να υποστηρίξει κανέναν υποψήφιο», καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΔΕΚ.

Πηγή: ΚΥΠΕ