Σύλληψη 50χρονης για υπόθεση πρόκλησης θανάτου λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης

Γυναίκα ηλικίας 50 χρόνων συνελήφθη από την Αστυνομία ως ύποπτη για υπόθεση πρόκλησης θανάτου λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, την Τρίτη 27 Αυγούστου μεταφέρθηκε αναίσθητη στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας, γυναίκα ηλικίας 34 ετών από τη Λετονία και ο επί καθήκοντι ιατρός διαπίστωσε τον θάνατό της.

Χθες διενεργήθηκε η νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού της 34χρονης και παραλήφθηκαν διάφορα τεκμήρια για να αποσταλούν για τοξικολογικές και ιστοπαθολογικές εξετάσεις με στόχο να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου της.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, προέκυψε μαρτυρία, ότι η 34χρονη, ενώ βρισκόταν με άλλα πρόσωπα, σε συγκεκριμένο χώρο στην περιοχή Βεργίνας στην Αραδίππου, έχασε τις αισθήσεις της.

Ακόμα προέκυψε μαρτυρία ότι σε όσους συμμετείχαν στη συνάντηση προσφέρθηκε ρόφημα, το οποίο πιθανόν να περιείχε ναρκωτική ουσία που περιλαμβάνεται στα ελεγχόμενα φάρμακα τάξεως Α.

Η Αστυνομία, στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, προχώρησε χθες δυνάμει  δικαστικού εντάλματος στη σύλληψη μιας γυναίκας ηλικίας 50 ετών για αυτόφωρα αδικήματα που αφορούν συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσία προς διάπραξη πλημμελήματος και πρόκληση θανάτου λόγω αλόγιστης, απερίσκεπτης ή επικίνδυνης πράξης.

Ωστόσο, λόγω προβλημάτων υγείας, η γυναίκα διακομίσθηκε σε ιδιωτική κλινική στη Λεμεσό όπου κρατήθηκε για νοσηλεία.

Αργότερα σήμερα θα πραγματοποιηθεί στην ιδιωτική κλινική η διαδικασία προσωποκράτησης της 50χρονης.

Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Λάρνακας.

ΚΥΠΕ