Υπό κράτηση τρία άτομα για υπόθεση πρόκλησης βαριάς σωματικής βλάβης και μαχαιροφορίας

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης έξι ημερών εναντίον τριών Βρετανών για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση που αφορά πράξεις που σκοπεύουν στην πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης και για μαχαιροφορία, αδικήματα που διαπράχθηκαν στην Αγία Νάπα.

Σύμφωνα με την Αστυνομία γύρω στις 3.00 χθες τα ξημερώματα σημειώθηκε συμπλοκή οκτώ συνολικά ατόμων έξω από ταχυφαγείο στην Αγία Νάπα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν με μαχαίρι τέσσερα άτομα και να μεταφερθούν στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου.

Ένας από τους τραυματίες, ηλικίας 26 χρόνων, έφερε σοβαρό τραύμα στην κοιλιακή χώρα και αφού υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση κρατείται για νοσηλεία σε κρίσιμη κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου.

Τα άλλα δύο πρόσωπα ηλικίας 24 και 26 χρόνων εξετάστηκαν από τους επί καθήκοντι ιατρούς του ΤΑΕΠ και διαπιστώθηκε ότι το πρώτο έφερε θλαστικό τραύμα στο σώμα, που πιστεύεται ότι προκλήθηκε από αιχμηρό αντικείμενο και το δεύτερο μώλωπες σε διάφορα μέρη του σώματος του.

Τα δύο άτομα κρατούνται επίσης στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, ενώ ο τέταρτος τραυματίας ηλικίας 26 χρόνων έφερε τραύμα στον γλουτό και αφού έτυχε των πρώτων βοηθειών έλαβε εξιτήριο.

Κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης προέκυψε μαρτυρία εναντίον 20χρονου, 21χρονης και 26χρονου από τη Βρετανία, που συνελήφθησαν χθες δυνάμει δικαστικών ενταλμάτων και τέθηκαν υπό κράτηση για αδικήματα που αφορούν πράξεις που αποσκοπούν στην πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης και για μαχαιροφορία.

Σήμερα οι τρεις Βρετανοί οδηγήθηκαν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου το οποίο εξέδωσε εναντίον τους διάταγμα κράτησης για έξι μέρες.

Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Αμμοχώστου.

ΚΥΠΕ