Άρχισε η συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου

Άρχισε η συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου, κατά τη διάρκεια της οποίας ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης αναμένεται να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς για τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

Στο μεταξύ, η ειδική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ Τζέιν Χολ Λουτ αναχώρησε από το Προεδρικό μετά από την συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και αναμένεται να συναντηθεί το απόγευμα και με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί.

Στο Εθνικό συμμετέχουν ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλουρης και ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Γιώργος Βασιλείου.

Από πλευράς κοινοβουλευτικών κομμάτων στη συνεδρία του Εθνικού συμμετέχουν ο Πρόεδρος ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, ο ΓΓ ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, ο Πρόεδρος ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας, η Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη Ελένη Θεοχάρους, ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγοι – Συνεργασίας Πολιτών Γιώργος Περδίκης και ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΕΛΑΜ Γεάδης Γεάδη.

Στο Προεδρικό βρίσκονται επίσης από κυβερνητικής πλευράς ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου και ο Διαπραγματευτής της Ελληνοκυπριακής πλευράς Ανδρέας Μαυρογιάννης.

ΚΥΠΕ