Δολοφονία Κασόγκι: Σοκάρουν οι ηχογραφήσεις

Ανατριχιαστικές πληροφορίες φέρνουν στο «φως» οι ηχογραφήσεις, στις οποίες ακούγονται οι τελευταίες στιγμές που έζησε ο δημοσιογράφος, Τζαμάλ Κασόγκι.

Ο Κασόγκι, δημοσιογράφος και αρθρογράφος στην Washington Post, είχε μετατραπεί σε εξέχοντα επικριτή των πολιτικών του πρίγκιπα διαδόχου.

Τελευταία φορά που εθεάθη ζωντανός ήταν στις 2 Οκτωβρίου του 2018 όταν έμπαινε στο σαουδαραβικό προξενείο στην Κωνσταντινούπολη, όπου θα παραλάμβανε τα απαραίτητα έγγραφα ενόψει του γάμου του.

Το πτώμα του διαμελίστηκε και απομακρύνθηκε από το κτίριο, σύμφωνα με Τούρκους αξιωματούχους, ενώ τα λείψανά του δεν έχουν βρεθεί.

Γελούσαν οι δολοφόνοι του

Σχεδόν ένα χρόνο από τη βίαιη δολοφονία του δημοσιογράφου, οι ειδικοί μιλούν μπροστά στην κάμερα του BBC, όσα άκουσαν στις ηχογραφήσεις.

Η εμπειρογνώμονας για τα ανθρώπινα δικαιώματα, η οποία συνέταξε και τη σχετική έκθεση του ΟΗΕ, Agnes Callamard, και η βρετανίδα ποινικολόγος, Helena Kennedy, μιλούν για τις τελευταίες στιγμές του δημοσιογράφου.

Σύμφωνα με αυτούς, οι δολοφόνοι του Κασόγκι, ακούγονται να γελάνε λίγη ώρα πριν το θύμα τους.

Οι ειδικοί αποκάλυψαν ότι σύμφωνα με τις ηχογραφήσεις, υπήρχε μια «χαλαρή» ατμόσφαιρα.

Οι εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας που δείχνουν τον δημοσιογράφο να μπαίνει μέσα στο προξενείο έκαναν τον γύρο του κόσμου.

Οι ηχογραφήσεις όμως έρχονται να δημιουργήσουν μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα για τις τελευταίες στιγμές του Κασόγκι με τον επικεφαλής της επιχείρησης και τον γιατρό, Dr Salah al Tubaigy.

Μιλώντας στο BBC, η ποινικολόγος, αποκαλύπτει ότι ο «εκτελεστής» του Κασόγκι, ανέλυε με ψυχρότητα τι πρόκειται για συμβεί στον άτυχο δημοσιογράφο.

«Είναι η πρώτη φορά στη ζωή μου που καλούμαι να κόψω (κάποιον) σε κομματάκια στο έδαφος. Ακόμα κι αν είσαι χασάπης θέλεις να τα… κρεμάσεις για να το κάνεις» ακούγεται να λέει ο εκτελεστής.

«Τους ακούς να γελάνε. Σαν να πρόκειται για μια χαλαρή διαδικασία. Περιμένουν εκεί ενώ γνωρίζουν ότι αυτός ο άνθρωπος (ο Κασόγκι) πρόκειται να μπει στην αίθουσα και να δολοφονηθεί».

Πηγή: in.gr