Επίσημη επίσκεψη Προέδρου Βουλής στη Σλοβενία

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Δημήτρης Συλλούρης, αναχωρεί το απόγευμα της Δευτέρας, 16 Σεπτεμβρίου 2019 (ώρα 16.50), για τη Σλοβενία, όπου θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη, μετά από σχετική πρόσκληση του Προέδρου της Εθνοσυνέλευσης της χώρας, Dejan Židan.

Σύμφωνα με ανακοινωθέν της Βουλής, πέραν της συνάντησης που θα έχει με το Σλοβένο ομόλογό του, ο κ. Συλλούρης, στα πλαίσια της επίσκεψης, θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της χώρας, Borut Pahor και από τον Πρωθυπουργό Marjan Šarec.

Θα έχει επίσης συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών, Miro Cerar, καθώς και κοινή συνάντηση με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών, Matjaž Nemec, τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Igor Peček και τον Πρόεδρο της Ομάδας Φιλίας Σλοβενίας – Κύπρου στην Εθνοσυνέλευση της Σλοβενίας, Jani Prednik.

Ο κ. Συλλούρης θα παραστεί, εξάλλου, στα εγκαίνια έκθεσης για το Σύνταγμα της Σλοβενίας, που θα τελέσει ο Πρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης της χώρας. Θα παρακαθίσει, τέλος, σε επίσημο δείπνο που θα παραθέσει ο Σλοβένος ομόλογός του, καθώς και σε δείπνο, που θα παραθέσει ο Πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Σλοβενίας – Κύπρου στην Εθνοσυνέλευση.

ΚΥΠΕ