Ερντογάν: «Aλλάζει χώρα» για στρατιωτική επέμβαση και επιλέγει την Συρία – Νέο πολεμικό ανακοινωθέν

Η Τουρκία είναι έτοιμη να προβεί σε δράσεις στα νότια σύνορά της με τη Συρία, δήλωσε ο πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, προειδοποιώντας ότι η χώρα θα μπορούσε να προβεί σε μονομερείς ενέργειες αν οι ΗΠΑ δεν δημιουργήσουν μια «ασφαλή ζώνη» στη βορειοανατολική Συρία μέσα σε αυτό το μήνα.

Οι προετοιμασίες μας κατά μήκος των συνόρων έχουν ολοκληρωθεί”, δήλωσε ο Ερντογάν σε δημοσιογράφους στην Κωνσταντινούπολη το Σάββατο πριν αναχωρήσει για να παραστεί σε συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η Τουρκία και οι Η.Π.Α. ξεκίνησαν κοινές περιπολίες εδάφους και αέρος κατά μήκος της συνοριακής γραμμής με την Συρία, αλλά η Άγκυρα αναφέρει ότι η Ουάσινγκτον κινείται πολύ αργά για να δημιουργήσει μια ικανοποιητική ασφαλή ζώνη για να απωθήσει τις συριακές κουρδικές δυνάμεις από τα σύνορα.

Η Τουρκία έχει παράλληλα, όπως αναφέρει το Retures εξαγριωθεί από την υποστήριξη των Η.Π.Α στους μαχητές του Κουρδικού YPG, το οποίο θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση, και θέλει αυτοί να απομακρυνθούν 400 χλμ από τα σύνορα.

Πηγή: skai.gr